USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Мінінфраструктури заявили, що знайшли рішення для розблокування пункту «Ягодин-Дорогуськ»

7 Травня 2023 19:14
Україна скасовує вимогу щодо наявності дозволів для перевізників з Польщі, які здійснюють перевезення з будь-якої держави Євросоюзу задля деблокування пункту пропуску «Ягодин–Дорогуськ».

Про це заявив віцепрем’єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалило рішення тимчасово призупинити вимогу щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з будь-якої країни Європейського Союзу», – зазначив урядовець.

За його словами, рішення покликане вирішити ситуацію із блокуванням пункту пропуску «Ягодин–Дорогуськ» з боку польських перевізників і задовольнити одну з ключових претензій страйкарів, а саме накладання штрафів за відсутність дозволів для перевезень до України з третіх країн ЄС.

«Наша позиція однозначна: такі перевезення не підпадають під Угоду між Україною та ЄС про вантажні перевезення та не є двосторонніми, а відповідно потребують наявності дозволів. Наразі ми надіслали лист до Єврокомісії щодо надання роз’ясненням та на цей час призупиняємо накладення штрафів. Окремо підкреслю: з початку цього року Укртрансбезпека склала лише 4 таких постанови на польських перевізників», – наголосив Кубраков.

Відтак починаючи із 8 травня польські перевізники зможуть виконувати перевезення з будь-якої країни Євросоюзу до України без відповідних дозволів та вимог щодо екологічних стандартів транспортних засобів.

«Зараз понад 5 тисяч вантажівок не можуть перетнути наш найбільший пункт пропуску. Розподілити вантажопотік в умовах обмеженої пропускної здатності та блокади морських портів неможливо. Ми вдячні нашим польським друзям за постійну підтримку у протистоянні із агресором та розраховуємо на подальший діалог для розблокування кордону. Ми зробили перший крок, чекаємо на крок назустріч», – зауважив заступник міністра Сергій Деркач.

6 травня в «Укртрансбезпеці» повідомили, що у міжнародному пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ», що на Волині, рух вантажних автомобілів паралізований через страйк польських перевізників з польської сторони кордону. За добу 5 травня, через «Ягодин» на польську сторону виїхали лише п’ять автомобілів.

Через страйк пропуск транспорту майже не здійснювався, по обидві сторони українсько-польського кордону утворилися черги. Кількість авто, які перебували у черзі, становила понад 3 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus