USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Міннеаполісі − нова хвиля протестів через вбивство темношкірого

6 Червня 2021 11:49
У Міннеаполісі другу добу тривають протести після вбивства темношкірого американця. В нього вистрілили під час затримання, звинувативши у ймовірній торгівлі зброєю.

Про це повідомляють Букви з посиланням на The Guardian.

В ніч на суботу деякі протестувальники почали підпалювати сміттєві баки та спровокували сутички з поліцією.

У такий спосіб вони намагалися звернути увагу на вбивство 32-річного Вінстона Буга Сміта-молодшого.

Поліція напередодні оголосила його в розшук через порушення правил використання зброї. Він припаркував автомобіль, коли його зупинили поліціянти, але потім вирішив відкрити вогонь по представниках правоохоронних органів. Ті стріляли у відповідь, в результаті чого Сміт помер на місці.

За словами друзів та родини Сміта, він був батьком трьох дітей. Вони зазначили, що це був не перший випадок, коли поліція «безпідставно» намагалася його заарештувати. При цьому, рідні та друзі загиблого закликали місцевих жителів передати відеозаписи, якщо

вони є, аби було проведено прозоре та справедливе розслідування.

Однак, протестувальники, які вийшли на вулиці після цього випадку, грабували будівлі та магазини, підпалювали сміттєві баки, займалися вандалізмом тощо.

Внаслідок протестів дев’ятеро осіб заарештували. Їм інкримінують підозри в можливій участі у масових протестах, нападах, підпалах, шкоді майну штату.

Нагадаємо, в травні минулого року загинув афроамериканець Джордж Флойд. Він помер під час жорсткого затримання поліцією 25 травня минулого року в Міннеаполісі. На оприлюднених відеокадрах було видно, як поліцейський Дерек Шовін близько дев’яти хвилин тримав коліном його шию, притиснуту до асфальту. Загибель Флойда стала резонансною справою у місті, де спалахнули масові протести, які потім перекинулися на всі Сполучені Штати у вигляді руху Black Lives Matter. Подібні протести також пройшли в інших країнах по всьому світу.

Після розтину, проведеного судмедекспертами округу Хеннепін, з'ясувалося, що Флойд був заражений коронавірусом. Лікарі також виявили в організмі загиблого наркотичні речовини. Імовірно, це були каннабіноїди, амфетамін і фентаніл.

Експоліцейський Дерек Шовін вийшов на свободу під заставу в $1 мільйон у жовтні минулого року із зобов’язанням з’явитися в суд у березні 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Зі святом! Показати IP 6 Червня 2021 12:12
З днем гордонів, наємів і лєщєнків і їм подібним.
Шустёр до Зі святом! Показати IP 6 Червня 2021 13:57
Меня забыли! А журналистить начал ещё в Афганистане против акупантов.
Вихід Показати IP 6 Червня 2021 12:19
Чорношкірих невдоволених *менів* чекає їхня справжня батьківщина - Африка, якщо не хочуть жити за американськими законами. Якщо і далі так буде, то їх всіх треба буде вважати недоторканими індійськими коровами, які що хочуть, те й роблять.
Історієзнавчиня до Вихід Показати IP 6 Червня 2021 13:13
Цей експеримент вже був. Назва йому Ліберія. Афроамериканців євроамериканці повернули в Африку, дали їм територію , закони тощо. Можете поцікавитись про успіхи.
Зоозахисник до Історієзнавчиня Показати IP 6 Червня 2021 15:25
Я в кіно бачив, що такий експеримент увінчався успіхом. Фільм зветься "Повстання планети мавп".
987 до "вихід" Показати IP 6 Червня 2021 13:36
У нас в країні відбувається те саме: правий сектор, бандерівці, націоналісти та інші праві радикали, які невдоволені нинішнім життям, то їх справжня батьківщина, це Львівщина, Тернопільщина, місця там їм хватить. Якщо і далі так буде, то всіх їх треба буде вважати "недоторканим бидлом" частини українського народу, які що хочуть те і роблять.
Дєд до 987 до "вихід" Показати IP 6 Червня 2021 16:26
Єдиний вихід - Волинська губернія!
Просто Показати IP 6 Червня 2021 16:05
Є такий термін як $за@бали$. Ви вже з тими протестами в горлі сидите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus