USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Міноборони повідомили, які частини Бахмута утримують українські захисники

20 Травня 2023 19:24
Попри заяви засновника ПВК «Вагнер» Євген Пригожина, українські військові продовжують контролювати частину міста Бахмут. Там наразі йдуть важкі бої і ситуація критична.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«В Бахмуті важкі бої. Ситуація критична. Разом з тим, наші війська тримають оборону в районі «Літак». Станом на зараз наші оборонці контролюють певні промислові та інфраструктурні об‘єкти цього району і приватний сектор», – повідомила Маляр.

Крім того, українські військові контролюють кілька інших обʼєктів у місті. «Станом на зараз наші оборонці контролюють певні промислові та інфраструктурні об‘єкти цього району і приватний сектор», – зазначила Маляр.

Читати ще: Росія перекинула кілька батальйонів під Бахмут, ‒ британська розвідка

Речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий у коментарі «Reuters» також заперечив повну втрату Бахмута.

«Це не відповідає дійсності. Наші підрозділи ведуть бої в Бахмуті», – заявив він.

Перед тим керівник російської групи найманців «Вагнера» заявив, що його сили взяли місто під повний контроль.

Тиждень тому Пригожин побоювався оточення російських загарбників у Бахмуті через те, що Сили оборони України просунулися на півночі й півдні від Бахмута, за який понад 7 місяців тривають жорстокі бої.

Місто Бахмут дуже сильно зруйноване внаслідок атак і штурмів росіян.

Зауважимо,Пригожин не раз заявляв про взяття Бахмута.

10 березня російські окупанти знищили в Бахмуті літак-пам’ятник МіГ-17, який розташовувався на південному заході Бахмута у сквері Дружби і завдяки якому район називають Літак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus