USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У МОЗ прогнозують четверту хвилю COVID восени

13 Червня 2021 11:48
Україні навряд чи вдасться уникнути четвертої хвилі епідемії коронавірусу восени, вважає головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Як повідомляє ТСН, таку думку він висловив в ефірі «Сніданку з 1+1». На його переконання, хоч наразі ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні стабільна, адаптивний карантин треба подовжувати.

«Карантин треба подовжувати, але ми його коригуємо. Зараз багато країн пом’якшують обмеження, але жодна не знімає їх повністю. У нас залишатиметься масковий режим у приміщеннях і соціальна дистанція навіть тоді, коли більшість заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, будуть скасовані. Навіть США залишають вимогу щодо носіння масок попри великі темпи вакцинації. Це звичайна практика», – наголосив Кузін.

Незважаючи на те, що МОЗ планує до кінця літа вакцинувати близько п’яти мільйонів громадян, лікар очікує повернення коронавірусу восени.

Читати ще: Нова хвиля коронавірусу в Україні може розпочатися ще до осені, – інфекціоністка

«Ми розуміємо, що ГРВІ переважно з’являються наприкінці осені та на початку зими. Сподіваємося, що ця хвиля коронавірусу буде меншою – не такою, як восени минулого року. Це може бути внаслідок того, що частина людей вже перехворіла, а інша частина – вакцинована», – наголосив Ігор Кузін.

Ситуація з коронавірусом в Україні протягом останніх тижнів стабілізувалася. Станом на ранок 13 червня в Україні підтвердили 857 нових випадків захворювання на COVID-19. Серед них – 37 дітей та 17 медпрацівників.

За даними МОЗ, за весь час пандемії в Україні захворіли – 2 223 558 осіб; одужали – 2 127 337 осіб; летальних випадків – 51 679; проведено ПЛР-тестувань – 10 504 548.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 13 Червня 2021 14:16
а пята буде весною, шоста знову восени і т.д. це вже триває не одну сотню років
Іра Показати IP 13 Червня 2021 15:09
Рано ще ковідні лікарні закривати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus