USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську відкрили купальний сезон

1 Червня 2018 23:01
Міське озеро в Нововолинську, що на мікрорайоні Шахтарському, підготували до купального сезону. Зазначають, що вода у штучній водоймі відповідає усім санітарним нормам.

1-го червня пройшло засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому затвердили рішення про початок купального сезону, пише БУГ.

Міське озеро перебуває на балансі виробничого управління комунального господарства, начальник якого прозвітував про готовність водойми та території приймати відпочивальників.

Артем Жигалюк зазначив, що затвердили паспорт пляжу та завезли пісок. 26-го травня Державна екологічна інспекція провела водолазне обстеження водойми.

Взяли проби води та піску і вони відповідають санітарним нормам. Якість води перевіряє відділ лабораторних досліджень Держспоживслужби в Нововолинську. Індекс лактозо позитивної кишкової палички (ЛКП) складає 900 при нормі не більше 5 тисяч. Якщо спостерігатиметься ріст ЛКП, то будуть проводити очищення прибережної смуги, де пляж, вапном. На цей період повинні встановити таблички “купання заборонено”.

Станом на сьогодні рівень кисню в водоймі складає 4.9 при нормативі не менше 4. Коли показник падає, то водойму додатково заповнюють водою. Це питання в компетенції “Нововолинськводоканалу”.

Кабінки для переодягання та інші елементи пляжу пофарбовані. Провели ремонтні роботи біля пірсу та в роздягалках. На території встановлені тимчасові смітники, а також доставлені баки для сміття біля туалету та поблизу скверу, де місцеві жителі відпочивають.

Жигалюк зазначив, що на території закріплений один двірник, а у вихідні та після свят залучають додаткових працівників для прибирання. Сміття вивозять в суботу та неділю та по мірі необхідності і в інші дні.

Для потреб на пляжі наявний туалет.

На озері з 9:00 до 20:00 чергуватимуть по два матроси-рятувальники, які пройшли навчання в Луцьку за спеціальною програмою підготовки. На рятувальній станції є човен. Сьогодні проводять завершальні роботи по забезпеченню безпеки на водоймі, встановлення межі запливу – буїв.

На засіданні комісії головуючий, заступник міського голови Володимир Рожелюк, підняв питання заборони в’їзду транспорту на територію озера, а також рекомендував встановити таблички про заборону купання домашніх тварин та вказівники до туалету. Поліцію Нововолинська вирішили зобов’язати проводити чергування на пляжі, особливо у вечірній час і вихідні та святкові дні.

Рожелюк зауважив, що потрібно доручити ВУКГ силами матросів покосити очерет, яким заросло озеро.

На пляжі за ініціативою народного депутата Ігоря Гузя з’явився сучасний дитячий майданчик та спортивні тренажери. Близько 100 тисяч гривень було спрямовано із держбюджету. Робити по встановленню виконувало ВУКГ.

Три роки тому комунальне господарство встановило мангали. На вихідні та в святкові дні тут багато відпочивальників, які додають роботи двірникам, лишаючи після себе сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus