USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У підтоплених районах Волині перевірили питну воду: в деяких селах її довелося знезаражувати

16 Лютого 2024 06:46
Фахівці ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» проводять щоденний моніторинг захворюваності серед населення області на інфекції, що пов'язані з можливими підтопленнями окремих територій та їх наслідком – мікробіологічним забрудненням питної води. Адже відбуваються підтоплення не лише домогосподарств і сільськогосподарських угідь, а й сміттєзвалищ, хлівів, надвірних туалетів та колодязів. У зв’язку з цим зростає ризик спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

За оперативними даними, рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції помірний, спалахів не зареєстровано.

Читати ще: У волинській громаді через підтоплення заборонили користуватися колодязями

Фахівці центру дослідили понад 100 проб питної води з джерел централізованого господарсько-питного водопостачання за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками. З них не відповідали нормативам за мікробіологічними показниками чотири проби, за санітарно-хімічними – шість (у Володимирському та Камінь-Каширському районах).
Дослідження питної води Луцького комунального водопроводу не виявили відхилень від нормативів, це також підтверджують щоденні повідомлення КП «Луцькводоканал» про якість питної води, що надходить в централізовану систему питного водопостачання.
З джерел децентралізованого водопостачання досліджено 46 проб води з колодязів, з яких 13 не відповідали за мікробіологічними показниками у селах Поворської ТГ, Забродівської ТГ Ковельського району та дві – Зимнівської ТГ Володимирського району.
Читати ще: Помаранчевий рівень небезпеки: у двох районах на Волині можливі нові підтоплення

Задля запобігання виникненню спалахів кишкових інфекцій проведено знезараження питної води у відповідних колодязях та надіслано листи головам місцевих органів самоврядування з рекомендаціями про тимчасову заборону використання води з досліджених джерел для пиття та приготування страв.
Працівники структурних підрозділів центру продовжують проводити регулярні моніторингові дослідження питної води децентралізованих джерел водопостачання на територіях, що зазнали підтоплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus