USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Польщі прокуратура розслідує смерть породіллі з України

15 Грудня 2023 19:19
Окружна прокуратура міста Острув Великопольський розслідує смерть 28-річної породіллі з України, що сталася 13 грудня у шпиталі міста Кротошин Великопольського воєводства.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник Окружної прокуратури в Острові Великопольському Мацей Мелер.

«Йдеться про смерть молодої жінки, яка була вагітною. Такого роду справи завжди є резонансними у суспільстві... Завданням прокуратури є з’ясування, якими були причини цієї трагічної події», – повідомив прокурор.

За його словами, прокуратура вирішила затребувати документи справи з різних відділів лікарні, провести допити свідків і розпорядилася провести судово-медичну експертизу, аби процесуальним характером з’ясувати обставини трагедії. Згідно з процедурою було створено групу експертів, які вивчатимуть лікарську документацію під кутом правильності дій лікарів.

Судово-медичну експертизу буде проведено у понеділок.

Прокурор підтвердив, що вагітну українку, 1995 року народження, стан якої погіршувався, було прийнято до шпиталю у Кротишині 11 грудня. Лікарі прийняли рішення провести кесарів розтин, дитину вдалося врятувати. Після цього стан жінки і надалі погіршувався, в результаті чого 13 грудня вона померла.

Читати ще: Через стрімкі пологи волинянці довелося народити сина вдома

За даними місцевих ЗМІ, українка була на 33-му місяці вагітності. До лікарні жінку привіз її чоловік. В результаті кесаревого розтину новонародженого хлопчика з ознаками гіпоксії перевезено до лікарні в Острові Великопольському. Його стан здоров’я оцінюється як середньої важкості.

У Польщі в останні роки сталося декілька резонансних смертей вагітних жінок. У країні функціонує доволі жорстоке право, що регулює допустимість здійснення абортів. Через це лікарі-акушери часто зволікають з проведенням абортів, аби уникнути можливого кримінального переслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus