USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У рамках Благодійного кіномарафону в Кореї вперше покажуть українські фільми

13 Листопада 2022 00:59
Вперше в Республіці Кореї відбудеться демонстрація українських фільмів. Покази стрічок українського виробництва пройдуть в Сеулі 15-20 листопада 2022 року в рамках Благодійного кіномарафону CinemAid Ukraine Charity Film Marathon.

Про це повідомляє пресслужба Державного агенства з питань кіно.

До програми включено кінострічки, створені за підтримки Держкіно:

«Толока» Михайла Іллєнка - версія історії України за мотивами відомої ліричної поеми.

«Щедрик» Олесі Моргунець-Ісаєнко - емоційна історія втрати, дружби та сімейного кохання.

«DZIDZIO Контрабас» Олега Борщевського - легка комедія про трьох чоловіків, які намагаються заробити контрабандою і постійно потрапляють у халепу.

«11 дітей з Моршина» Аркадія Непиталюка - пригода дітей, які об’єдналися у боротьбі зі злочинцями.

Президент корейської компанії TRA Media Джеман Чой зазначив: «TRA Media має честь бути співорганізаторами першого українського кінофестивалю в Кореї, це викликає у нас особливе відчуття, оскільки ми вперше представили корейським глядачам українські драми через наш канал TVA Plus. Сподіваюсь, що корейська аудиторія дізнається про українську історію та культуру, переглядаючи українські фільми, оскільки іноземці дізналися та полюбили Корею, переглядаючи корейські фільми та драми. Також я бажаю, щоб цей захід сприяв активізації культурного обміну і зміцненню відносин між нашими двома країнами».

Голова Держкіно Марина Кудерчук наголосила: «Для нас важливо представляти кіноіндустрію України у міжнародному просторі. Ми раді тому, що покази стрічок українського виробництва пройдуть в Сеулі в межах Благодійного кіномарафону «CinemAidUkraine». На жаль, значна частина українських кінодіячів не можуть нині особисто представляти свої фільми на таких заходах, бо пішли на фронт захищати Україну чи займаються волонтерством. Але ми дуже розвинена і миролюбива нація, тому віримо, що після нашої перемоги вітчизняні кінематографісти знову повернуться до улюбленої справи».

Урочисте відкриття заходу відбудеться 15 листопада 2022 року у приміщенні Корейського кіноархіву.

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon – це серія показів українського кіно за кордоном на підтримку України. Благодійний кіномарафон ініційований Державним агентством України з питань кіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією «Дивись українське!», Українською Кіноасоціацією, ГО «УкрКіноФест», ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії», ГО «Нарешті», КП «Київкінофільм», БО БФ «Двері», ГО «Центр розвитку креативних індустрій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus