USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У школі села Лище відремонтують харчоблок, якому півстоліття

2 Березня 2018 09:43
Харчоблок школи села Лище Луцького району, якому майже півстоліття, ще жодного разу капітально не ремонтували. Зношене обладнання, вентиляція, каналізація, потріскані стіни, пліснява на стелі, – такий стан харчоблоку нині, інформує Волинська регіональна дирекція НТУ.

Вікторія Кукурудза щодня готує в таких умовах гарячі обіди учням школи. Розповідає:

– Проводку треба міняти, бо вже пошкоджена, і тут тріщина пішла і протяг звідси. Чути рух повітря холодного.

Директор школи Тетяна Науменко каже, що заміни потребує усе кухонне обладнання:

І плити у нас теж уже потребують ремонту, і крани. Хочеться, звичайно, у 21-му столітті щоб і комбайн був спеціальний, і духова шафа. Виконуємо те, що можемо виконати, забезпечуємо повноцінне гаряче харчування.

Школярам харчування подобається, а голова батьківського комітету Наталія Мосіюк переймається якістю їжі:

– Для мене як для мами дуже важливо, щоб харчування було теплим.

Що найбільше турбує, – це те, що приходить 4-5-та перерва і харчування, яке дають, – холодне.

Голова комісії Юлія Лук’янчук, яка відповідає за харчування у школі, каже, що робота кухарів – на рівні. Остання перевірка показала, що вага порцій і меню відповідає нормам. А от умови приготування страв потрібно поліпшувати.

Про якість продукції говорити складно: над плитою, яку не можна ні підсунути, ні поправити, така стеля знаходиться. Коли буде сипатися усе те, що є над плитою, то воно буде потрапляти туди, де готується страва, – ролзповіла Юлія Лук’янчук.

Ремонту потребують і комора для овочів та сипучих продуктів, каже керівниця навчального закладу Тетяна Науменко:

Інші приміщення ремонтувалися, а харчоблок – ні, за браком коштів. У нас у 2016-му році є припис санстанції про те, що харчоблок потребує капітального ремонту повністю, і для закупівлі нової техніки.

Дирекція школи звернулася до депутатів обласної ради, аби вони виділили кошти для капітального ремонту та придбання нового обладнання. За попередніми підрахунками,

це вартуватиме 1,2 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus