USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У селі на Волині посадили ліс замість сміттєзвалища

2 Серпня 2016 14:19
Невелике за поліськими мірками — понад 300 мешканців — село Вітуле в Любешівському районі на Волині показало і «багатшим» селам, на що спроможна громада.

Тут роками існувало стихійне сміттєзвалище (бо спеціально відведеного для цього місця й не було), куди звозили відходи життєдіяльності з усієї округи, - повідомляє ДЕНЬ.

Звалище розрослося вже на гектар! Тепер його не стало, а замість нього росте молодий сосновий лісок.

Як каже бірківський сільський голова Світлана Костючик (а Вітуле належить до Бірківської сільради), ідея облагородити землю після сміття належить мешканцеві Вітуль Миколі Турику.

Його вона називає «активним чоловіком». Він підняв громаду, сільська рада допомогла з трактором, щоби згорнути сміття, а Турик домовився з Деревківським лісництвом, котре надало саджанці сосни і транспорт.

А далі була справа техніки і просто праця: висадити сосонки. Звісно, ростуть вони повільно, але ті, хто взяв участь у висадці лісу, ще дочекаються часу, коли збиратимуть тут гриби, адже якраз у молодому сосняку добре родять маслюки.

Наталія МАЛІМОН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лісник Показати IP 2 Серпня 2016 15:11
НА СМІТТЄЗВАЛИЩІ ЗБИРАТИ ГРИБИ ВИ ЩО ТАМ ПОДУРІЛИ ЧИ ЩО ..........
Крук В.М. Показати IP 2 Серпня 2016 15:32
Таку справу роблять люди, які є дійсно патріотами України , - честь вам і хвала !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus