USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Шацьку стартує пілотний проект з роздільного збору сміття

4 Січня 2017 15:33
Пілотний проект з роздільного збору сміття стартує у Шацьку та навколишніх селах.

Як пише видання «Район.Шацьк», проект розпочинає селищна рада.

Перший етап проекту передбачає збільшення кількості сміттєвих контейнерів середньої місткості (120 л) для їх подальшої передачі домогосподарствам, які уклали угоди з Шацьким комунальним підприємством «Будинкоуправління», а також для їх встановлення на спеціально облаштованих майданчиках у місцях скупчення людей.

Зростання кількості контейнерів на майданчиках та у домогосподарствах дасть можливість зменшити кількість стихійних сміттєзвалищ, переконані у селищній раді.
На другому етапі в різних районах селища будуть встановлені габаритні контейнери для роздільного збору відходів з пластику та скла, місткістю 1100 л.

Роздільний збір відходів з пластику і скла дасть можливість комунальному підприємству знизити об’єм вивезених на полігон відходів, зменшить токсичність полігону, а також знизить витрати громади на збір та утилізацію сміття.

Довідково про проект:

Проект «Впровадження роздільного збирання компонентів ТПВ – шлях до покращення санітарного та екологічного стану селища Шацьк» реалізується Шацькою селищною радою в рамках обласного конкурсу проектів місцевих ініціатив.

Бюджет проекту – 200 000 грн., у тому числі:

•фінансування з обласного бюджету – 98 000 грн.,

•фінансування з селищного бюджету – 97 000 грн.,

•фінансування КП «Будинкоуправління» – 5 000 грн.

Проектом передбачено:

•придбання 129 контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів: 15 контейнерів по 1100 л. та 114 контейнерів по 120 л.,

•їх встановлення на 41 спеціально облаштованому майданчику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
axab Показати IP 13 Січня 2017 10:19
Цікаве інтерв’ю з Максимом Лацибою - експертом з децентралізації: http://www.radiosvoboda.org/a/28199608.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus