USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рівень життя у Швейцарії - один з найвищих

19 Липня 2017 18:32
Швейцарія є однією з найдорожчих країн світу для життя - особливо Женева і Цюріх, які належать до числа найдорожчих міст в глобальному міжнародному порівнянні. При цьому швейцарські громадяни як і раніше насолоджуються дуже високим рівнем життя, інформує swissinfo.

Якщо оцінювати рівень життя, виходячи з цифр чистого доходу, тобто доходу, який залишається у жителів після виплати обов'язкових податків, то Швейцарія буде третьою на вершині списку чемпіонів в Європі, кажуть останні статистичні дані. Тільки у громадян Люксембургу та Норвегії залишається більше грошей, якщо перерахувати їх з урахуванням різниці в цінах і витратах.

У перерахунку до купівельної спроможності:
Щоб розрахувати це, береться вигадана стандартизована одиниця доходу, яка обчислюється шляхом порівняння купівельної спроможності населення до медіанного доходу в кожній країні.

«Висновок: незважаючи на високий рівень цін в Швейцарії, за вирахуванням обов'язкових витрат фінансова ситуація населення, куди більш сприятлива, ніж в сусідніх країнах і в більшості країн Європейського Союзу», - йдеться в заяві Федеральної статистичної служби Швейцарії, що вийшов 25 квітня.

І ще одна хороша новина: відсоток людей, що живуть на межі бідності або за нею в Швейцарії неухильно скорочується, принаймні про це свідчить офіційна статистика.

Частка швейцарського населення, яке живе в бідності

Межею бідності вважається щомісячний дохід в розмірі 2 219 франків ($ 2 275,40) для одинаків і 4 031 франка для сімей з двох дорослих і двох дітей.
Всього близько 530 000 чоловік в Швейцарії живуть на межі бідності і нижче. Це - 6,6% населення - у порівнянні з 9,3% в 2007 році.

Частка швейцарського населення, що живе в умовах крайньої бідності (4,6%) є найнижчою в Європі (18,6% в середньому). Не можуть собі дозволити тижневу відпустку за кордоном 9,7% жителів Швейцарії, а в середньому по Старому світу таких європейців 36,9%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 20 Липня 2017 01:42
Межею бідності вважається щомісячний дохід в розмірі 2 219 франків ($ 2 275,40)-НАМ БИ ТАКУ МЕЖУ БІДНОСТІ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus