USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У США вирує найпотужніший за 12 років ураган «Гарві»

26 Серпня 2017 10:34
Ураган "Гарві" сьогодні, 26 серпня дістався узбережжя штату Техас у США. Національний центр з попередження ураганів США (NHC) присвоїв йому найвищу четверту категорію. Вітер швидкістю до 210 км/год.

Стихія завдала шкоди невеличкому місту Порт-Аранзас на бар'єрному острові Мустанг біля південного узбережжя Техасу. Про це повідомила місцева поліція, пише Gazeta.ua.

"Займіть найближче укриття. Ми зіткнулися з дуже сильним вітром і видимим збитком по всьому місту ", - попередили поліцейські.



У районах, які торкнеться стихія, проживають 4,6 млн осіб. Їх закликають нікуди не їхати. Ураган у дорозі більш небезпечний. Частина жителів прибережної зони Техасу покинули свої будинки. Ті, хто залишився, розкупили в магазинах всю бутильовану воду і ряд продуктів харчування. Тобто готувалися до того, що їм доведеться щонайменше кілька діб сидіти вдома і не виходити на вулицю.





Президент США Дональд Трамп провів нараду в Білому домі, присвячену виключно "Гарві". Оголосив режим стихійного лиха в Техасі, щоб забезпечити негайну федеральну допомогу в разі потреби. Після цього він полетів з дружиною в Кемп-Девід. Техас президент США має намір відвідати наступного тижня.



Фахівці Національного центру ураганів попереджають, що сильний вітер може пошкодити дахи будинків і стіни, повалити дерева і електричні стовпи. Залишить цілі райони без електропостачання "на тижні і місяці".



У містечку Рокпорт в штаті Техас кілька людей опинилися заблокованими в обрушеній будівлі. Евакуювати людей поки не можуть.

"Гарві" оголошений найпотужнішим ураганом на території США за останні 12 років.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВЕЛИЧЕЗНИЙ БІЛИЙ ВИХОР: NASA ПОКАЗАЛО УРАГАН «ГАРВІ» З КОСМОСУ. ВІДЕО



Частина жителів прибережної зони Техасу покинули свої будинки. Ті, хто залишився, розкупили в магазинах всю бутильовану воду і ряд продуктів харчування.



Фото: transcontinental.com.au

Зранку 25 серпня, повідомлення про рівень небезпеки урагану спровокувало евакуацію та зупинку декількох нафтопереробних заводів. Ціни на бензин починають підвищуватися відповідно до серйозності збитків та тривалості простою заводів.

"Гарві" обмежив поставки нафти з та до порту Корпус-Крісті, провідної пристані для експорту сирої нафти.

"Можливо, такого шторму ще ніколи не було. Вплив на енергетичну галузь може бути потенційно руйнівним", - попереджає виконавчий директор порту Корпус-Крісті Джон Лару.

Аби підготуватися до стихійного лиха порт працював протягом тижня.

В енергетичних компаніях евакують бурові установки та платформи.

До слова, за даними Управління енергетичної інформації, Мексиканська затока складає майже п'яту частину загального об'єму видобування нафти в США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus