USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У танк влучила ракета: на Волині попрощались з Героєм, який загинув у березні 2022 року

7 Вересня 2023 18:09
На Любомльщині вчора попрощались із захисником Олегом Свинчуком. Військовий із села Бережці Вишнівської громади загинув у березні минулого року.

Про це пише газета Наше життя.

У запеклому бою на Київщині ворожа протитанкова керована ракета влучила в український Т-64БВ, внаслідок попадання здетонував боєкомплект. Внаслідок вибуху загинув екіпаж воїнів-танкістів 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого – старший сержант Сергій Васічко, старший солдат Віталій Пархомук, солдат Олег Свинчук.

Народився Олег в селі Бережці Любомльщині, військовому було 28 років. Він наймолодшим із шести дітей Надії та Анатолія Свинчуків. Довгих півтора року батьки чекали результатів експертиз, щоб належним чином попрощатися із рідним сином, відспівати його за християнським звичаєм.

У середу, 6 вересня, до їхнього дому прибула місія «На щиті». Провести Героя в останню дорогу прийшло мало не все село – рідні, близькі та побратими воїна. Заупокійну молебень провели у храмі с. Бережці. Поховали Героя на місцевому кладовищі.

Президент посмертно удостоїв захисника звання Героя України та ордена «Золота Зірка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus