USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У «Теремно хліб» завищені ціни на продукцію, - АМКУ

7 Квітня 2017 13:42
За результатами аналізу матеріалів (інформації), отриманих від ПАТ «Теремно хліб», було встановлено, що Товариство застосувало у березні 2017 року завищені, економічно необґрунтовані ціни на хліб масового споживання.

Про це повідомили у прес-службі волинських антимонопольників.

Волинські антимонопольники здійснили аналіз порядку формування вартості хлібів масового споживання на основі інформації, отриманої від суб’єктів господарювання. Вони, відповідно до рекомендацій територіального відділення (березень 2016 року), зобов’язані завчасно повідомляти про застосування нових цін на хліб масових сортів з наданням відповідних планових та фактичних калькуляцій.

За результатами аналізу матеріалів (інформації), отриманих від ПАТ «Теремно хліб», було встановлено, що Товариство застосувало у березні 2017 року завищені, економічно необґрунтовані ціни на хліб масового споживання («Січовий», «Подільський»), передбачивши завищені обсяги затрат газу та у 1,5 – 1,8 рази вищий рівень рентабельності виробництва, ніж у попередньо діючих цінах.

Такі дії Товариства, при незмінних витратах на борошно та паливно-мастильні матеріали, містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів в межах Луцька, Луцького, Рожищенського, Ківерцівського, Любешівського, Маневицького, Локачинського та Горохівського районів шляхом ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Порівняльний аналіз оптово-відпускних цін, що застосовувалися іншими значимими учасниками ринку протягом першого кварталу 2017 року, показав, що найвищі оптово-відпускні ціни на хліб масових сортів встановлює ПАТ «Теремно хліб».

Відділення рекомендувало Товариству вжити заходів, спрямованих на припинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом приведення оптово-відпускних цін на хліб масового споживання до економічно обґрунтованого рівня та повідомити територіальне відділення про виконання зазначених рекомендацій у 30-денний термін з дня їх отримання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Поціновувач мисткинь Показати IP 7 Квітня 2017 14:03
І шо далі? Як завжди - пшик?
ххх Показати IP 7 Квітня 2017 14:40
ще 30 днів будуть кармани набивати,а штраф виписати слабо?
Волинянка Показати IP 7 Квітня 2017 22:04
Ціни підняли,а робітникам платять копійки,зате собі добре в кармани пхають.ПОЗОР

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus