USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У центрі Луцька безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ та гепатит

30 Листопада 2020 17:28
Волинський обласний центр громадського здоров’я продовжив акцію з швидкого тестування на ВІЛ та вірусні гепатити В, С.

Про це повідомляють на сторінці установи у фейбуці.

Завтра, 1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом в приміщенні ЦУМу можна буде обстежитися з 12.00 до 15.00.

Зазначають, що обстеження анонімне. Процедура тестування безболісна та швидка, займає 15 хвилин включно з забором крові з пальця.

Нагадуємо, у Луцькому центрі первинної медичної допомоги № 1 з 23 по 27 листопада усіх охочих обстежували на ВІЛ, вірусні гепатити В і С. Під час тестування у восьми людей виявили гепатит С.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВІРУС Показати IP 30 Листопада 2020 17:41
А ЩО У НАС ЕПІДЕМІЯ ВІЛ ЧИ ГЕПАТИТУ.ЩЕ ПОТРІБНО ПРОВОДИТИ ТЕСТИ НА ЛИХОМАНКУ ЕБОЛА.
лучанка до ВІРУС Показати IP 30 Листопада 2020 18:00
Який ви недалекий! Тестування на ці невиліковні хвороби (окрім геп.С) потрібні, щоб людина знала свій статус, тобто почала лікуватись і не заражала інших, адже і ВІЛ, і гепатити протікають до пори до часу непомітно (на відміну від "суттєвої" для вас Еболи). Тестування просте і недороге, а збереже чиєсь життя і здоров"я.До речі , у нас епідемія по ВІЛ і СНІДу. І з гепатитами не айс.
ВІРУС до лучанка Показати IP 30 Листопада 2020 20:43
ТЕСТУВАТИСЬ ЗВИЧАЙНО ТРЕБА,ТОМУ КОМУ ТРЕБА,АЛЕ ЧОМУ ОДИН ДЕНЬ.МАЄ БУТИ БЕЗКОШТОВНА ЛАБОРАТОРІЯ В ЛІКАРНІ.
ABC Показати IP 30 Листопада 2020 23:34
Тестування на гепатит проводиться за допомогою експрес-тестів. Вони швидкі, показують результат вже за 15хв, але неточні. Позитивний результат такий тест покаже тільки якщо у вас активна стадія хвороби. Якщо хвороба у вас у хронічній формі, то результат може бути неправильний. Якісний ПЛР-аналіз на гепатит, який покаже достовірний результат, коштує 330 грн. Знаю, бо кілька днів тому мати ходила його здавала за направленням лікаря-гастроентеролога. На питання чи ефективні всі ці безкоштовні експрес-тести він відповів що це все дурниці. Європейські фонди виділяють на ці програми гроші, а наші спритники їх таким чином освоюють, от і все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus