USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Туреччині через вибух на шахті загинули 40 людей

15 Жовтня 2022 19:15
Кількість загиблих у результаті вибуху на шахті на півночі Туреччини, за останніми даними, зросла до 40 осіб. Рятувальні роботи тривають.

Вибух прогримів у п'ятницю о 18:15 за місцевим часом на державній вугільній шахті TTK Amasra Muessese Mudurlugu в провінції Бартін на Чорноморському узбережжі Туреччини. Про це повідомляє УНІАН.

На момент вибуху в шахті перебувало близько 110 осіб. З них вижили 58, повідомив сьогодні вранці міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу. Багато з тих, що вижили отримали серйозні травми.

Для екстреної допомоги пораненим було задіяно авіацію. Бригади рятувальників працювали всю ніч, намагаючись знайти серед завалів тих, хто вижив.

За даними Сойлу, вибух стався на глибині близько 300 м. Нижче цієї позначки могли працювати 49 осіб.

Причини вибуху поки не встановлено, місцева прокуратура почала розслідування.

За словами міністра енергетики Туреччини Фатіха Донмеза, деякі фактори вказують на те, що це міг бути вибух метаноповітряної суміші.

На місце трагедії вилетів президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який скасував заплановані на суботу заходи.

Раніше у своїх соцмережах він пообіцяв державну допомогу сім'ям жертв і заявив, що винні навіть у найменших халатностях відповідатимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus