USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Туреччині - масові демонстрації, проти мітингарів застосовують газ

11 Жовтня 2015 12:12
Тисячі людей вийшли на антиурядові демонстрації проти політики президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Проти мітингарів застосовують газ. Про це інформує Українська правда.

Як повідомляє Німецька хвиля, близько 10 тисяч учасників акції у Стамбулі саме на нього поклали частину відповідальності за теракти в Анкарі, внаслідок яких загинули 95 людей і ще понад 240 отримали поранення.

Демонстрації також відбулися у Діярбакирі, Ізмірі, Батмані, Урфі та Вані, - повідомляє AFP.

Під час акції протесту в Діярбакирі, населеному переважно курдами, відбулися сутички. Поліція застосувала проти маніфестантів сльозогінний газ.

Як відомо, в уряді заявили, що теракти в Анкарі могли скоїти двоє терористів-смертників. В організації вибухів прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу підозрює заборонену в країні "Робітничу партію Курдистану" (PKK), "Ісламську державу" та ліворадикальне угруповання "Революційна народно-визвольна партія-фронт" (DHKP-C).

11 жовтня у Туреччині починається триденна жалоба за жертвами теракту на місці проведення мирного мітингу.

Уряд назвав вибухи "терактом" і відкинув звинувачення в тому, що це його провина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2015 12:20
"прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу підозрює заборонену в країні "Робітничу партію Курдистану" (PKK)," в підтримку якої і проходила маніфестація, учасники якої стали жертвами теракту. Цікаво, цікаво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus