USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У віці 88 років помер колишній нардеп України Юхим Звягільський

6 Листопада 2021 14:41
Від ускладнень, спричинених COVID-19, помер народний депутат України І-VIII скликань Верховної Ради України Юхим Звягільський.

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив екс-нардеп Ігор Мосійчук.

«Декілька годин тому в Інституті серця від ускладнень, спричинених COVID-19, на 88 році життя помер Юхим Леонідович Звягільський – український політичний та громадський діяч, народний депутат України 1-го, 2-го, 3-го, 4-го, 5-го, 6-го, 7-го та 8-го скликань, Герой України, виконувач обов’язків прем’єр-міністра України з вересня 1993 по липень 1994 року, кандидат технічних наук, професор. Мав честь особисто знати, близько спілкуватися та працювати з Юхимом Леонідовичем», – написав Мосійчук.

Юхим Звягільський є рекордсменом за перебуванням у Раді. Був народним депутатом I, II, III, IV, V, VI, VII і VIII скликань (1990-2019). І тільки у 2019 році, уперше з 1990-го, не балотувався до парламенту.

На початку 90-х майже рік виконував обов’язки прем’єра, пізніше став одним зі співзасновників «Партії регіонів».

У 1994 році фігурував у скандалі з незаконним вивезенням нелегальної готівки до Ізраїлю та переховувався від слідства за кордоном. Після повернення очолив правління орендарів ОП «Шахта імені Засядька».

Був членом «Партії регіонів», у 2014-му голосував за «диктаторські закони».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
##Монархіст Показати IP 6 Листопада 2021 15:47
"Людям, далеким от прошлого Донбасса, стоит объяснить, что означает авария на шахте Засядько в Донецке... Из технических причин аварий чаще всего называли две - неоправданно интенсивная добыча угля и систематическое нарушение элементарных правил техники безопасности с подачи руководства. Уголь на Засядько качественный, востребованный, на нем много зарабатывают. Но есть простое правило - чем больше угля выколупываешь, тем больше метана скапливается, потому что метан находится в угольных пластах. Безопасные нормы добычи известны, они связны с возможностями вентиляции, но Звягильскому всегда нужно было больше. Он прекрасно знает о нормах, но все равно убивает горняков. Мой близкий родственник всю жизнь проработал на Засядько. В начале 90-х (уже при Звягильском) на шахте появилась так называемая бригада Балабана, по фамилии бригадира. Туда подбирали самых сильных, выносливых и безбашенных. Они получали большие деньги, работая на износ и не поднимаясь на поверхность даже при непосредственной угрозе взрыва. Бригада смертников (их так и называли), сознательно идущая на смертельную опасность ради большого заработка. Через несколько лет такой бригадой стала вся шахта. Датчики метана сами шахтеры заматывали тряпками, потому что иначе - уволят. Спускались под землю даже понимая, что идут на верную смерть... Каждый шахтер на Засядько знает фразу Звягильского, брошенную им после очередной трагедии - "Мне дешевле похоронить, чем останавливать работу шахты". Дешевле оплачивать похороны и выплачивать компенсации семьям погибших, чем каждый раз выводить шахтеров на поверхность при угрозе взрыва." Джерело: "Кровавая шахта Звягильского - что нужно знать о ДНР" _http://pauluskp.com/news/52f5bfebd
##Монархіст до ##Монархіст Показати IP 6 Листопада 2021 15:50
Мосійчук - сволота. Сподіваюсь матиме честь горіти з Фімою в одному котлі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus