USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинському драмтеатрі презентували «Різдвяну ніч» за Гоголем

9 Грудня 2017 23:02
Нову виставу «Різдвяна ніч» за повістю Миколи Гоголя та п’єсою Михайла Старицького з музикою Миколи Лисенка показали в обласному драмтеатрі. Волинянам показали цю виставу вперше через 30 років відтоді, як театрали вперше бралися приміряти на себе образи Оксани та Вакули.

Прем’єра відбулася 9 грудня.

Вистава зібрала аншлаг, адже усі квитки на два дні показу завчасно розкупили.

Режисер-постановник - заслужений діяч мистецтв України Михайло Ілляшенко розповів читачам Інформаційного агентства Волинські Новини, що своєю роботою вирішили подарувати глядачам гарний настрій та позитивні емоції.

«Ми вже чекаємо свята, тому тут ніякої драми немає. Не все ж у нас в країні так погано, людям потрібно отримувати і хороші емоції, відпочивати та мати гарний настрій. Тому маємо таку позитивну виставу. Сьогодні це прем’єра, хвилювання переповнюють. Ми показуємо класичний твір із деякими несподіванками. Зокрема ця вистава має певні усталені сценічні варіації. Також тут буде частково показано певний політичний аспект, адже зараз ці питання гостро розвиваються в країні. Тому, попри те, що це комедія, але є певні моменти у виставі, які на грані драматургії. Це у нас проба, будемо бачити як сприйме виставу глядач, можливо внесемо певні корективи. До вистави залучена майже вся трупа, а це артисти, у повному складі оркестр, балет», - розповідає пан Михайло.

Передивляючись хореографічну виставу «Різдвяна ніч», глядач має можливість поринути в атмосферу українського села, його колориту, вірувань.
Директор Волинського обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолій Глива каже, що після прем’єри виставу знову покажуть вже на різдв’яні свята.

«Цією виставою ми завершуємо фінансовий 2017 рік. Це мистецький твір, тому зможемо виставу показувати не лише на різдв’яні свята. Таку виставу вже ставили у нашому театрі приблизно років зо 30 тому й був чималий успіх. Презентувавши цю прем’єру ми вже почали роботу над новою виставою Івана Франка «Лис Микита». Ми зараз беремо курс на українських класиків, звісно, не відмовлятимемося і від зарубіжних», - розповів Анатолій Глива.

Зауважимо, що загалом у репертуарі волинських театралів є 12 діючих вистав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Cолоха Показати IP 10 Грудня 2017 08:07
Оксана з вибіленим волоссям -перебір! Тай по віку не підходить. Явно по блату ролі роздаються.
глядач до Cолоха Показати IP 10 Грудня 2017 10:51
Вистава музична, тому ролі дістали двом кращим вокалістам театру, так само як і у виставі Наталта-Полтавка, яку давали на минулому тижні. Порада: відвідайте хоча б декілька вистав і обов'язково один концерт в театрі. Сподіваюся що після цього такий коментар як ваш буде зайвим.
Макс Показати IP 10 Грудня 2017 10:00
Вот смотрю на зрителей — футболки, куртки, спортивные кофты. Ау, вы в театр пришли или на футбол?
Глядач із залу до Макс Показати IP 11 Грудня 2017 10:15
Багато людей приїхало з районів області, подолали не одну сотню клометрів, можливо хтось і не має у своєму гардеробі костюма та краватки. Головне, що вони не обмежились уїдливими коментарями, а купили квиточки та прийшли до театру.
Лучанка Показати IP 11 Грудня 2017 10:02
Вистава - чудова, живий оркесстр, живий вокал, яскраві виконавці, за кожною фразою сміх у залі. Прекрасно, що у нас є такий театр. Тішить, що режисер повернувся до класики та традиційного прочитування. Бо усе те "моднє" і "псевдо сучасне" - насправді на межі бездарності та шоку.
Дістали Показати IP 11 Грудня 2017 11:46
ті діти на вечірніх дорослих виставах, які жеруть чіпси з печивом, гамселять ногами в крісла, вертяться, крутяться, говорять між собою всю виставу, для дітей є дитячі сеанси, водіть їх туди, або принайсні навчіть поводитись. Бо люди платять гроші за квитки не для того щоб милуватись яжематерями і оніжедєтями, щоб побачити таке "диво" не обо"язково йти до театру чи на концерт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus