USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Затурцівському музеї на Волині – зустріч з українськими письменниками

20 Лютого 2015 10:38
У середу, 18 лютого у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулося свято з нагоди Міжнародного дня рідної мови за участю українських письменників Ніни Горик та Василя Гея. Про це повідомляє «Музейний простір».

На зустріч із відомими авторами прибули учні та педагоги Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського, Маньківської та Холопичівської ЗОШ І-ІІІ ст., Зубильненської і Губинської ЗОШ І-ІІ ст. та місцеві жителі: вчителі, бібліотекарі, просвітяни, – всі, хто не байдужий до рідного слова. Інтер’єр актової зали доповнила виставка книг поезії, прози і публіцистики запрошених літераторів.

Відкриваючи свято, завідувач музею Віталій Кушнір нагадав присутнім трагічні лютневі події минулого року та запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та всі загиблих у війні на сході нашої держави.

Гостей свята відрекомендувала Наталя Гатальська – провідний науковий працівник Затурцівського музею.

Присутні із захопленням слухали поезію Ніни Горик, її пристрасне слово на захист рідної мови. Затурцівські школярі прочитали вірші наших гостей.

Слухачі тепло вітали виступ Василя Гея, кожен замислився над словами поета про необхідність стежити за чистотою усного мовлення: уникати невиправданих іншомовних запозичень, боротись із суржиком. Зі словами вдячності до своєї колишньої вчительки – студентки-практикантки далекого 1978 року Ніни Горик – звернулась Любов Левчик, завідувач сільської бібліотеки. Гості відповіли на численні запитання. На завершення свята всі бажаючі придбали книги з автографами письменників.



Захід організували працівники Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського, Затурцівська сільська бібліотека та місцевий просвітянський осередок “Джерело”.

Довідка. Садиба родини Липинських у Затурцях — пам'ятка історії національного значення. З вересня 2011 року, після реставрації, — музей В'ячеслава Липинського. Це єдиний в Україні і світі музей відомого історика, політолога і державного діяча початку XX століття, уродженця Волині В'ячеслава Липинського.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus