USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі через земельне питання ледве не зірвали сесію міськради

23 Жовтня 2008 15:15
Cуперечливе питання резервування земельної ділянки на вулиці Кармелюка, 7 у Ковелі викликало розкол у лавах депутатів міськради. Про це 23 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Як розповів доповідач – бютівський депутат Сергій Панасюк – земля у Ковелі – це «золотий запас». Тому, на його думку, потрібно зарезервувати земельну ділянку на вулиці Кармелюка, 7, аби в подальшому там збудувати об’єкт торгівлі чи секцію житлового будинку на 10 квартир. Щоб довести свою правоту, пан Панасюк влаштував на сесії міні-допит працівників виконкому.
Натомість категорично проти резервування виступив представник Блоку Литвина Сергій Товкач. Він пояснив, що земельною ділянкою користуються мешканці будинку №7, які створили ОСББ . Вони відправили на сесію цілу делегацію, яка досить емоційно відстоювала власні права. Як пояснили ці люди пізніше «ВН», питання полягає не в резервуванні, а у фактичному позбавленні їх права користуватися згаданою земельною ділянкою
За словами мешканця буд №7 на вулиці Кармелюка Григорія Степанюка, у сусідньому приватному будинку живе місцевий підприємець, який торік влітку поставив гараж із виїздом на спірну ділянку. На думку мешканців, Сергій Панасюк запропонував зарезервувати цю ділянку, де наразі розташований дитячий майданчик, або облаштувати в подальшому виїзд із гаража.
Ще минулоріч восени мешканці звернулися до Ковельського міського голови Сергія Кошарука з питанням приватизації 23-х соток, на яких розташований будинок. Пан Кошарук тоді порадив організувати ОСББ, яке наразі вже створене. Однак, за твердженням мешканців, процес приватизації землі гальмується. Ймовірно, саме тому ковельчани під час сесії поводилися дуже емоційно, ледве її не зірвавши. Люди готувалися блокувати президію.
Голосування по питанню резервування землі також проходило досить бурхливо. Зокрема, з першого разу не вдалося взяти проект рішення за основу. Повторне голосування засвідчило, що депутати не мають наміру вирішувати питання резервування землі сьогодні, адже забракло 2-х голосів. Отож, вочевидь, під час наступної сесії обранці ковельської громади повернуться до проблем ділянки на вулиці Кармелюка, 7.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ковельчанин Показати IP 23 Жовтня 2008 16:01
А що з цього приводу думає головний ковельський бютівець Олег Кіндер? Як це так - партія народного прем'єра приймає в Ковелі антинародні, по-суті дерибанські рішення по землі? Де реакція на таку ганебну поведінку керманичів волинського БЮТу?
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2008 19:30
А Кіндер коментарів і заяв не дає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus