USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Ковелі «з боєм» погодили нові тарифи на тепло

12 Вересня 2008 15:58
Найбільш дискусійним питанням під час засідання Ковельського міськвиконкому стали нові тарифи на теплопостачання. Про це 12 вересня повідомляють «Волинські Новини».
За словами начальника відділу комунального господарства Ковельської міськради Олександра Балака, щодо підвищення тарифів є висновки і проводяться конкретні розрахунки.
Основна причина підвищення тарифів на тепло – щомісячне зростання ціни на природний газ на 3,5%  згідно з постановою уряду. А вартість газу, за словами представників комунального підприємства «Ковельтепло», становить 58% у тарифі на тепло.
Проте член міськвиконкому Олег Кіндер поставив питання ефективності енергозберігаючих технологій. «Я сам був свідок, коли цього літа був свідком, коли була частково розкопана теплотраса, вирізані старі труби, нові труби – вкинуті, дощ пішов, залило все водою. Не ізольовано нічого», – розповів він. Міський голова Ковеля Сергій Кошарук запропонував оприлюднити дані щодо ефективності енергозберігаючих заходів і економічного ефекту, який ці заходи дали.
Іншою проблемою є борги окремих ковельчан, які, на думку пана Кіндера, фактично лягають на плечі тієї категорії громадян, яка найбільш справно платить, – на пенсіонерів. Так, за інформацією ковельської влади, власники однієї квартири протягом кількох років заборгували 26 тисяч гривень за тепло. Це теж викликало незадоволення Олега Кіндера. «Де ви були всі ці роки?» – звернувся він до посадовців муніципалітету. Виправдання міських чиновників Ковеля, що було кілька рішень суду і більшість із власників згаданої квартири є судимими, теж обурило головного ковельського «тимошенківця». «Про що ви тут розказуєте, про вакханалію?» – різко спитав він.
Врешті-решт нові тарифи на послуги теплопостачання у Ковелі після довгих дискусій міськвиконком погодив.
Довідково:Згідно з рішенням Ковельміськвиконкому, тариф на центральне опалення для населення з 16 жовтня становитиме 264,14 гривні за гігакалорію, з 1 листопада, відповідно, 269,34 гривні, а з 1 грудня – 274,74 гривні за гігакалорію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus