USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У краєзнавчому музеї експонують «Чорнобильський слід на Волині»

23 Квітня 2009 18:00
У Волинському краєзнавчому музеї відбувся вечір, присвячений 20-й річниці катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Про це 23 квітня інформує репортер «Волинських Новин».
Вихованці першого курсу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою розпочали вечір читанням поезій про цю трагедію.
«Територія України – це зона екологічної кризи, яка формувалася упродовж десятиліття», – зазначила начальник відділу природи музею Оксана Гаврилюк, відкриваючи розгорнуту виставку «Чорнобильський слід на Волині».
За словами пані Гаврилюк, для постраждалих від аварії на ЧАЕС на Волині ввели в експлуатацію 13 об’єктів охорони здоров’я, 19 загальноосвітных шкіл та 6 шкільних їдалень. Окрім того, спеціально добудували для школярів із зони відчуження 25 навчальних закладів.
«На Волині від аварії найбільше постраждали Любешівський, Камінь-Каширський та Маневицький райони – це найблагодатніші поліські землі, де у лісах багато тварин та ягід», – додала Оксана Гаврилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus