USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку продавці риби ігнорують санітарні норми. ФОТО

16 Червня 2011 11:56
На Центральному ринку Луцька у спеку морожену рибу продають на відкритих вітринах, часто без холодильників.
Про це стало відомо 15 червня у ході рейду, який провела ветеринарна міліція області, - пишуть Відомості.UA.
Дізнавшись про появу інспекції, продавці риби покинули свої робочі місця. У торговому залі залишилося лише двоє продавців, які неохоче, але надали перевіряючим необхідні документи.
Інспекція перевіряла наявність у підприємців посвідчення якості та ветеринарного свідоцтва. Крім того, у спеку згідно із санітарними вимогами риба не повинна лежати на відкритих вітринах, її обов’язково треба зберігати в холодильних камерах.
Результати перевірки засвідчили: цих правил мало хто дотримується. Мовляв, рибу розкладають на видному місці, щоб покупцеві було зручніше вибрати.
Інспектора відділу ветеринарної міліції обласного управління МВС Віталія Махомету зацікавили залишені без нагляду азовські бички. Вони лежали на підносі перед прилавком нічим не накриті та не захищені.
Власницю контейнера таки вдалося розшукати. Вона ж пояснила, що бички спеціально так поставили, аби вони швидше розморозились. Після попередження бичків прибрали з прилавка.
На вулиці у контейнерах на Старому ринку вдалося на місці застати лише одну продавщицю, інші теж проігнорували появу перевірки.
Документи на продукцію були, а от холодильник відсутній. Жінка переконувала, що на ніч риба забирається, а вдень доводиться перебиватися без морозильної камери.
Оселедці лежали у ящиках під сонцем, нічим незахищені, проте людей це не зупиняє: вони все одно купують, не дивлячись на попередження продавчинь, що риба учорашня, через те – трохи дешевша.
Крім того, на тій же торговій точці експертний висновок датований ще 25 травня. Інспектор поцікавився: хіба з того часу не привозилась нова партія риби? Жінка відповіла: привозилась, але ж виробник залишився тим самим, відтак, на думку продавщиці, і якість рибопродукції має бути такою, як і три тижні тому.
«У продажі на Центральному ринку рибна продукція надходить в основному від двох основних оптових постачальників риби з відповідними ветеринарно-санітарними документами: ветеринарне свідоцтво і якісне посвідчення даного продукту. Власник на ринку повинен надати зразки риби в лабораторію щоразу, як надходять нова партія для продажу, а лаборанти вже видають експертний висновок про благополучність товару», – розповів ветеринарний інспектор.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
11 Показати IP 16 Червня 2011 14:59
То ж які міри прийняті?
SET Показати IP 17 Червня 2011 08:40
тут не в мірах справа. Завдання було провести показуху. Мол були, перевірили, знайшли порушення...))) Тут щось схоже на "роботу" в нашій прокуратурі. Скільки разів читав на ВН про те що порушили кримінальну справу стосовно того то, а далі - пустота. таке враження складається що основне завдання прокуратури зводиться до порушення кримінальної справи, а притягнення винних до відповідальності - то не їхнє (хоча це функція суду, але до суду треба також справу довести, а не закрити на півдороги за відсутністю складу злочину). Прохання до редакції ВН!!! Не пишіть "ні про що". А то вибачте за фразу "як у воду пе*днули". Доведіть справу до кінця, взнайте всі деталі того про що пишите, щоб стаття не була такою "сухою". Слідкуйте за подями до кінця. Я думаю багато кому б із читачів ВН було б цікаво знати всі подробиці до кінця. Ну наприклад, зловили викладача на хабарі, порушили кримінальну справу і що на цьому все закінчилось? Продовжуйте слідкувати за цим, чи був суд, яке рішення виніс і т.д. Стосовно цієї статті - чи було притягнуто когось, якщо ні, то чому (із коментарем начальника), чи було повідомлено про даний факт керівника ринку, його коментарі стосовно того чому на його території у грубій, відкритій формі порушується закон та санітарні норми тощо. Дякую.
Вольдемар Показати IP 17 Червня 2011 09:08
На Центральному ринку Луцька у спеку морожену рибу продають на відкритих вітринах, часто без холодильників. Про це стало відомо 15 червня у ході рейду, який провела ветеринарна міліція області. А що, до цього було невідомо. Парадокс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus