USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стартувала акція «Чисте повітря». ФОТО

22 Травня 2009 10:35
В обласному центрі Волині 22 травня уже втретє стартувала акція «Чисте повітря», яка триватиме до 22 червня. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
У Луцьку налічується 62 тисячі пересувних джерел забруднення. Минулого року транспортні засоби викинули в атмосферу приблизно 17 тисяч тон шкідливих речовин, із них 15,3 тисячі – автомобілі. В місті, за підрахунками медиків, приблизно 35 тисяч людей страждають на хвороби органів дихання. Серед них – 1350 дітей, – розповів заступник міського голови, начальник відділу екології Луцькради Борис Сорока.
 
Сьогодні у рамках акції «Чисте повітря» вибірково зупинятимуться та перевірятимуться транспортні засоби, які пересуватимуться по вулиці Парковій, – розповів старший державтоінспектор відділу ДАІ з обслуговування Луцька Юрій Жалобецький. За 3-4 години можна перевірити 50- 80 автівок, – додав він.
 
Перевірятимуться автівки спеціальними пристроями – газоаналізаторами, – сказав заступник голови обласної ради Українського товариства охорони природи Віктор Комаров. Прилад вимірює два параметри: окис вуглецю та вуглеводні відповідно до норм держстандарту.
 
Довідково:
 Кодекс України про адміністративні правопорушення.   
Стаття 80. Випуск в експлуатацію автомобілів, літаків,  суден  та  інших пересувних засобів і установок, у яких вміст забруднюючих  речовин у  відпрацьованих  газах, а також рівень впливу фізичних факторів, здійснюваного,  утворюваного  ними  під  час  роботи,  перевищують установлені нормативи, - тягне   за   собою   накладення  штрафу  на  посадових  осіб,громадян - суб\'єктів господарської діяльності від  вісімдесяти  до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 
Стаття 81. Експлуатація  громадянами  автомототранспортних   та    інших пересувних засобів і установок, у яких вміст забруднюючих  речовин у  відпрацьованих  газах, а також рівень впливу фізичних факторів, здійснюваного,  утворюваного  ними  під  час  роботи,  перевищують установлені нормативи, - тягне  за  собою накладення штрафу від тридцяти до п\'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вінстон Показати IP 22 Травня 2009 10:45
Ще один привід скосити бабла з водіїв.
Dream Показати IP 22 Травня 2009 18:07
А чи знають вони, що не дозволено інспекторам ДАІ перевіряти технічний стан автомобіля - з підпункту "б" пункту 2.4 Правил дорожнього руху слова "технічний стан," виключили постановою КМУ №398 від 22.04.2009??? виключитивилучили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus