USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вшанують жертв терору: як радянського, так і нацистського

17 Червня 2008 19:45
Упродовж двох днів - 22-23 червня - лучани проходитимуть пам’ятні заходи жертвам нацистського та радянського терору. Про це під час оперативки в мерії 17 червня розповів міський голова Богдан Шиба, - інформує репортер «Волинських новин».
Як розвів міський голова, в Луцьку проводитимуться поминальні заходи, приурочені пам’яті невинних людей, які загинули від рук нацистського та радянського свавілля у роки Великої Вітчизняної війни. Зокрема 22 червня о 12.00 відбудеться перепоховання останків радянських військовослужбовців та цивільного населення з концентраційного табору, що знаходився на території Луцька. Прах загиблих, за словами міського голови, упокоїться на Гнідавському кладовищі у Луцьку.
Наступного дня, 23 червня, запланований траурний мітинг для вшанування розстріляних в’язнів луцької тюрми. Перед панахидою, яка відбудеться на Замковій площі, учасники мітингу урочисто пройдуть від Театрального майдану до пам\'ятника розстріляним в\'язням Луцької тюрми. Пан Шиба запросив лучан долучитися до події, тим самим внісши свій вклад у збереження пам’яті про людей, які загинули, захищаючи рідну землю.
Довідково:
23 червня 1941 року енкаведисти без суду і слідства розстріляли у подвір\'ї Луцької тюрми кілька тисяч в\'язнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus