USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку засудили злочинців, які грабували квартири та підприємства

18 Квітня 2013 13:12
Майже на 100 тисяч гривень накрали молодики у великих підприємств Луцька та мешканців міста.

Про це пише «Під прицілом».

Лучанин проник у підвал будинку на проспекті Соборності і викрав звідти кабель диспетчеризації ліфтів, чим завдав збитків ТзОВ «МЖК» на 840 гривень. Згодом він повторно тричі проникав у підвальне приміщення новобудови на вулиці Зацепи і викрав три телекомунікаційні кабелі, що належать ПАТ «Датагруп», на загальну суму майже 9 тисяч гривень.

Його «колега», уродженець Бердянська, Запорізької області, студент Луцького кооперативного коледжу, проник у приміщення новозбудованого будинку на вулиці Гончара та викрав 28 опалювальних радіаторів вартістю більше 29 тисяч гривень, що належать ТзОВ «Волиньфарм». Окрім того, чоловік залучив іще двох людей для того, аби вони продавали крадене. За роботу чоловіки отримали від крадія по 200 гривень винагороди.

Згодом компанія, попередньо домовившись між собою, проникла у житлові квартири, що на вулиці Кравчука та вкрала належні ТзОВ «Волиньіндустрія» 9 конвекторів вартістю майже 6 тисяч гривень, а також 2 опалювальних газових котла вартістю більше 14 тисяч гривень.

Так, постійно проникаючи у чужі помешкання, зловмисники крали будматеріали та котли, що належать ПАТ «Луцьксантехмонтаж», опалювальні радіатори, що належать ПАТ «Луцькому домобудівельному комбінату», будівельні пристрої, автомагнітолу, навігатор, пральну машину, бетонозмішувач і навіть ковролін. Злочинців накрали на чималеньку суму.

Відтак, Луцький міськрайонний суд визнав усіх членів угрупування винними у скоєнні злочинів. Деяким із них суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі, а деякі обійшлись іспитовим строком. Відповідно, з обвинувачених стягнули матеріальну шкоду, яку вони завдали підприємствам та жителям пограбованих квартир. Варто зауважити, що деякі зловмисників уже притягували до відповідальності.

Однак прокурор оскаржив такий вирок і подав заяву до Апеляційного суду, з метою застосувати до обвинувачених більш тяжку міру покарання. Проте колегія суддів все ж вирішила не змінювати раніше призначене покарання, а апеляцію прокурора залишити без задоволення.

Однак, суму матеріальної шкоди суд все ж змінив. Таким чином, на користь ТзОВ «Компанія «Волинь ТеплоСервіс» стягнуть 12 тисяч 500 гривень, ПАТ «Луцьксантехмонтаж» - майже 22 тисячі гривень, ТзОВ «Міліус» - більше 2 тисяч гривень. Громадянам, квартири яких пограбували, зловмисники повинні відшкодувати більше 45 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus