USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку затвердили нові «старі» тарифи на маршрутки

28 Травня 2013 15:02
Граничний тариф на перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах у Луцьку не повинен перевищувати 2 гривні.

Про це стало відомо під «круглого столу» щодо обговорення проекту рішення «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршутах» в звичайному режимі руху 27-ого травня.

Луцька міська рада пропонує затвердити граничний тариф у розмірі 2-х гривень для маршруток, які працюють у звичайному режимі, і 1 гривні 50 копійок для маршрутів 15 і 15а. Відповідне рішення повинен прийняти Луцькміськвиконком на черговому засіданні.

Це зумовлено вимогою законів та наказу Міністерства транспорту і зв’язку України про встановлення економічно-обґрунтованого граничного тарифу.

Начальник управління економіки Луцької міської ради Любов Ковпак зазначила: «Ці 2 гривні обґрунтовані і підтверджені матеріалами. І передбачено 10% рентабельності».

Своєю чергою перевізники обурилися встановленим граничним тарифом у розмірі 2-х гривень. Зокрема директор «АТП №1» Олександр Шаміс зазначив, що ці тарифи затверджували ще у 2009-му році і з тих пір вони не змінилися, натомість зросла ціна на пальне, автобуси зносилися, а це потребує підвищення вартості проїзду хоча б до 2,5 гривні.

«440 тисяч гривень коштує одиниця транспорту. Кожних 5 років оновлення парку. І це треба закладати в тарифах. Реальний стан не відображають ці розрахунки», - додав він.

Утім перевізникам дорікнули і представники територіального відділення Антимонопольного комітету і управління захисту прав споживачів. Мовляв, справжньої рентабельності перевізники не показують, оскільки ніхто не знає реального пасажиропотоку. Водії не видають квитків пасажирам, а значить облік веде, хто як хоче. До того ж впала платоспроможність громадян.

Попри всі зауваження, представники влади пообіцяли, що, якщо перевізники економічно обґрунтують підняття вартості проїзду, то міська рада тоді піде на поступки, поки що ж вартість у луцьких маршрутках, які рухаються у звичайному режимі, залишиться без змін.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Упс Показати IP 28 Травня 2013 15:52
Шаміс, не бузи! 1,5 грн. - це, навіть, вже забагатодля маршрутки! Кого рахуєш лохами?
D до Упс Показати IP 28 Травня 2013 17:16
Буде по 2.5, то більшість будуть ходити пішки, бо це здирництво. Заробляти будуть тільки в один сезон у році - зимою.
контра Показати IP 28 Травня 2013 18:27
2 грн для Луцька-невеликого міста-дуже добра ціна. 10% рентабельності при "натянутих" фактичних витратах теж супер,в цей бізнес просто так не пускають!!!
Корінний лучанин Показати IP 28 Травня 2013 22:39
Купа проблем!!! Чого платоспроможність населення реально не підвищують? Завжди орієнтуються на низький рівень!!!Ніхто від того не виграє: ні перевізник, ні міськрада, ні пасажир! Перевізнику недостатньо коштів на відновлення та ремонт, міськраді на купівлю тролейбусів,а пасажиру погано від такого СЕРВІСУ. Всеодно час візьме своє, однозначно прийдеться вводити облік пільговиків, оплату проїзду пластиковими картками, платити треба всім!!! З 90- х років ціна проїзду в маршрутках зросла від 50коп. до 2грн. І що... ? Ніхто пішки не ходив, як тут дехто чомусь лякає!!! Транспорт повинен бути ОКУПНИМ, це АКСІОМА, інакше буде, як кажуть КАПЕЦЬ!
зе бест до Корінний лучанин Показати IP 30 Травня 2013 16:25
Корінний лучанин, ти хто? Твоє прізвище Шаміс чи ти "засланий казачок?.."Шара об'єму не має" (с), а, значить, зробивши ціну хоч по 10 грн.,все-одно буде лунати скавунчання перевізників з приводу того, що тариф замалий! Знаємо, це вже проходили...Коли робили ціну 1 грн., рентабельність перевезення тоді була при 37 (!) копійках вартості квитка..
Обурений Показати IP 28 Травня 2013 23:00
10% це супер, я їх при 3-4% заставив працювати як в Європі. ДОСИТЬ ОТРИМУВАТИ НАДПРИБУТКИ(((( АВТОБУСИ ШАМІС ОНОВЛЮЄ НАСМІШИВ(((
Влад Показати IP 28 Травня 2013 23:20
Шаміс - це, певно, щирий українець?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus