USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

У підручнику для 8-го класу Червона Шапочка п’є вино й курить цигарки

6 Грудня 2008 10:30
У підручнику з української літератури для 8-го класу є пародія сучасного гумориста Євгенія Дударя на «Червону Шапочку». У його варіанті героїня вживає вино, палить цигарки і перебиває апетит у Вовка страшним перегаром. А ще забирає у нещасної бабусі пенсію й, зважаючи на все, навіть йде на «мокру справу», – 6 гудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Освітній портал, на думку укладачів підручника Олександра Авраменка й Галини Дмитренко, подібні «дотепні розповіді спонукують учнів до міркувань про навколишній світ і про себе». Крім того, передбачається, що діти «зможуть прокоментувати їхній прихований зміст і проведуть аналогії із сучасним життям».
Наприклад, сцена зустрічі з вовком виглядає так:
«Сіла під кущ. Випила вина. З’їла пиріжок. Дістала з потайної кишені джинсів цигарку...
Як тут з кущів виходить. Вовк! Страшний, величезний. Очі голодним вогнем світяться. «А-а-а!» – гаркнув. «Червона Шапочка! Попалася! Зараз тебе з’їм. Червона Шапочка озирнулася. Сплюнула через напомаджені губи. «Пішов геть! Шкет нещасний! І не таких бачила. Дихнула Червона Шапочка на Вовка перегаром вина й тютюну. Вовк очумів. Схопила Червона Шапочка Вовка за вуха, сіла на нього верхи...»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Філолог Показати IP 7 Грудня 2008 14:23
Очевидно, укладачі підручника і автори(типу такого) не мають жодного відношення до професії ВЧИТЕЛЬ.Учні в жодному разі не шукатимуть прикладів із життя, навпаки,наслідуватимуть героїв! І до чого ми прийдемо?!
Анонім Показати IP 8 Грудня 2008 09:47
Є всі відповіді на питання. А то зі старої червоної шапочки не зрозуміло мені і досі: чому мама відпустила маленьку дитину через ліс у якому водяться вовки саму, для чого дівчинка заклала де живе бабушка, чому бабушка яка не могла ходити жила сама і не закривала дверей, чому лісоруби розправились з твариною на очах в дитини і т.д.
Оглядач Показати IP 8 Грудня 2008 14:41
Згоден з Філологом, треба мати елементарні знання педагогіки та дитячої психології.Ще для "повного щастя" бракувало написати, що Червона Шапочка підробляла на життя проституцією та хворіла венеричними захворюваннями, тощо.Нема слів!
Олена Показати IP 30 Січня 2012 22:42
Я вважаю, що міністерство освіти в нашій країні геть знахабніло, як можна таке рекомендувати для дітей-підлітків в 8 классі??!!У такому дурному перехідному віці??? Я в шоці! Прробачте, але в цьому світі і так вистачає зла, наркоманів, алкоголиків, цигарок!! Але це вже занадто! Ми віддаємо своїх дітей у школи для того, щоб вчилися добра, розуміти один одного, для того щоб вони знали що таке добро, добрі слова, а не читати в підручнику, який рекомендований міністерством, про дурнувату дівчинку, яка п'є, смалить та "дуже вічливо" спілкується з людьми. Це такие приклад вони хотіли показати дітям?! Для того щоб вони подражали їй!
Жива людина! Показати IP 1 Липня 2020 20:34
Є ще "казка" про батька який пьє алкоголь та курить травку, і після цього йде до коровки цілуватись! От до чого призвели так звані реформи, підручники написані звичайними ворогами українського народу, діти яких не будуть вчитись в цій країні. Ці "реформи" у всіх сферах написані на заході, і не дивно що народ не бачить очевидних речей, і настільки не освідчиний, що за прості обітцянки готовий віддати країну ворогу на тарілочці, та ще й знищувати тих, хто намагається відкрити правду про так звану європейську "мрію", яка існує тільки в головах, та в брехливих новинах. Те що твориться в країні, це заслужена карма, народ за брехливі обітцянки продав своїх дітей, та свое майбутнє. Бог за таке наказує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus