USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Волиньраді не забули про тролейбусників

13 Жовтня 2009 17:35
Начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Кец, розповідаючи про стан використання коштів субвенції з державного бюджету на фінансування пільг, передбачених законодавством, не обминув питання стайку «тролейбусників». Про це 13 жовтня йшлося під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту населення, ветеранів-пенсіонерів, трудових ресурсів Волиньради, – інформує репортер «Волинських новин».
Він розповів, що для надання пільг з послуг зв’язку, інших, передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільгові перевезення затверджено загальний обсяг субвенції в сумі 28,9 мільйона гривень, з якої на проведення компенсаційних виплат за пільговий проїзд затверджено 19,7 мільйона гривень. Зазначені видатки лише частково забезпечують потребу в коштах для відшкодування витрат перевізникам.
Відсутність єдиної методики визначення обсягу компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян на міському та приміському автомобільному транспорті та порядку використання коштів на відшкодування за пільгові перевезення значно ускладнює роботу по проведенню розрахунків з перевізниками.
З початку року нараховано пільг з оплати послуг зв’язку, інших, передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільгове перевезення окремих категорій громадян на суму 17,3 мільйона гривень (з яких 12,3 мільйона – на компенсацію за пільговий проїзд). З початку року профінансовано 14,5 мільйона гривень (з яких 10,2 мільйони – на компенсацію за пільговий проїзд).
У зв’язку з недостатнім надходженням субвенцій із державного бюджету на оплату зазначених пільг загальна заборгованість, з урахуванням боргу минулого року станом на 1 вересня склала 2,9 мільйони гривень, в тому числі 2,1 мільйона гривень – за пільговий проїзд.
Облдержадміністрація неодноразово зверталася до Кабінету Міністрів України та до Прем’єр-міністра щодо підвищення рівня перерахування субвенцій грошовими коштами та з пропозицією вирішити питання, надавши пільговикам адресну готівкову грошову допомогу на проїзд взамін компенсації транспортним підприємствам та підприємцям-перевізникам.
Пан Кец додав, що ситуація загострюється, а реального шляху вирішення проблеми наче й немає. Він розповів, що Міністерство фінансів не підтримує пропозиції про адресну допомогу. «Яким чином далі розвиватимуться події – важко спрогнозувати»,  зауважив начальник обласної «соціалки». Також пан Кец зазначив, що на початку жовтня заборгованість з виплати зарплати на підприємстві складала 2 мільйони 732 тисячі гривень. Наразі вона зменшилася приблизно на 300 тисяч. «В найближчі дні чи тижні не варто розраховувати на те, що буде якась ясність», - невтішно резюмував він.
Зауважимо, що представники страйкуючих «тролейбусників» близько 2-ї години дня зібралися у фойє Волинської ОДА. Там із ними спілкувався заступник волинського губернатора Василь Дмитрук.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus