USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Україна – 172-а у світі за рівнем народжуваності

18 Грудня 2017 08:15
Лише за три квартали 2017 року українців поменшало на 150 із лишком тисяч. Висока смертність доповнюється дуже низькою народжуваністю. Такі дані Держстату.

За показником появи на світ нових людей Україна посідає в рейтингу ООН аж 172 місце в світі. Серед основних причин – фінансова неспроможність забезпечити дитині очікуваний рівень добробуту, повідомляє ТСН.

Молоді мами нарікають, що державних виплат не вистачає навіть на самі підгузники. Тоді як у бюджеті наступного року осучаснення цієї статі соціальних видатків, попри зростання цін, не передбачено.
У Мінсоцполітики переконують, що вже неодноразово виступали за збільшення виплат, однак це може і не дати бажаного ефекту. А батьки мають народжувати, коли готові до цього морально та фінансово.

"У Радянському Союзі були династії трудові. У нас – династії отримувачів соціальної допомоги. Це цілі родини, які не працюють, а цілими родинами сидять на соціальних виплатах", - бідкається профільний міністр Андрій Рева.

Із таким підходом не погоджуються у Верховній Раді. "Нас кожного дня стає на 500 людей менше", - нарікає народний депутат Андрій Шипко.

Політики кажуть, що влітку зареєстрували в парламенті законопроект, котрим передбачено зростання виплат за народження дитини вдвічі.

"Прив’язати її до прожиткового мінімуму. Якщо він буде рости, то виплата теж мала б переглядатися", - пояснив суть ідеї нардеп Володимир Пилипенко. Автори документу кажуть, що його підримали більшість депутатських груп і уповноважений із прав дитини при президенті України, проте до сесійної зали на розгляд законопроект досі не потрапив.

Кореспондент ТСН Олександр Романюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus