USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Україна має дуже низький рівень лісистості порівняно з країнами, яким вона продає ліс, – експерт

11 Січня 2022 07:40
Масштабна лісозаготівля в Україні здебільшого орієнтована на західні країни, у більшості з яких – кращий стан із зеленими насадженнями.

Про це йдеться в сюжеті «5 каналу».

«Україна має дуже низький рівень лісистості – 11-12%, європейські країни мають від 16% до 40% лісистості. Наприклад, Фінляндія або Швеція не вирубують власні ліси. Вони купують ліси для власних потреб, але вони зберігають власні ліси. Тому що це легені країни», – пояснює голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Читати ще: В ЄС хочуть ввести мораторій на експорт лісу, але вимагають скасувати його в Україні. Що відбувається

Водночас фахівці констатують, що незаконна вирубка лісів в Україні вже стала частиною тіньового прибуткового бізнесу. Однак замість того, щоб боротися з проблемою, дуже часто громадськості активісти, які спекулюють на екотематиці, відволікають від неї увагу. Так звані «екотерористи» перешкоджають роботі промпідприємств, фактично шантажуючи їх.

На думку експертів, в Україні слід запровадити відповідальність за «екотероризм» на законодавчому рівні, а суспільству і державі потрібно сконцентруватися на вирішенні реальних екологічних проблем, від яких залежить життя кожного українця.

«В Україні кілька мільйонів дерев, які були зрубані, – залишаються непроданими. Я вже не кажу про те, що куплене і буде викинуто. Ми маємо популяризувати іншу культуру ставлення до зелених насаджень і в період новорічних свят. І головне – значна кількість цих дерев була зрубана браконьєрським способом», – додала Тимочко.

Читати ще: «Боляче на це дивитися»: у мережі показали кладовище ялинок у Києві. Відео
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 11 Січня 2022 09:38
Бабло переможе зло
Мінона до Анонім Показати IP 11 Січня 2022 10:12
Бабло паперове, а зло безмежне. Бій не рівний.
скептик Показати IP 11 Січня 2022 10:51
мафія не заспокоїться поки не зробить полігон
Фіма Показати IP 11 Січня 2022 11:14
Ну просто наша провладна зелень ну дуже любить зелене,особливо в карманах...
Народна прокуратура до Фіма Показати IP 11 Січня 2022 13:17
Серйозно? Винна як завжди влада? А не зажерливі брехливі полішуки з гуцулами вирізають все довкола свої сіл і організували тисячі нелегальних тартаків за сприяння таких же односельчан-лісників?
Фіма до Народна прокуратура Показати IP 11 Січня 2022 13:51
Ну да, це саме гуцули з полішуками ешелонами вивозять в Європу ліси....і ніяких та таможень...і хто в нас закони приймають....тоже полішуки...
Народна прокуратура до Фіма Показати IP 11 Січня 2022 14:34
Будете здивовані, але саме полішуки і гуцули це роблять. Подивіться реєстр суб'єктів господарювання, які займаються експортом лісосировини, а то живете ілюзіями і мантрами
Анонім Показати IP 11 Січня 2022 11:37
мафія разом з мвф. Якщо у нас мало лісистості тоді чому умова надання траншу (якого розкрадуть всерівно) є дозвіл на вивіз деревини? бо ми їм треба бідні голі раби.а зарплати ніхто не вимагає підвищити до європейських?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus