USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна може відкрити космічну станцію на Місяці

19 Жовтня 2016 17:00
Після успішного запуску ракети з українським двигуном в Україні заявили про готовність відновити польоти у космос та побудувати станцію на Місяці в найближчі 2-3 роки.

Так, успішний запуск ракети "Антарес", яка частково була розроблена в Україні, відкрив для української авіакосмічної галузі нові перспективи.

Спільний проект зі США має потенціал розвитку аж до участі українських астронавтів в міжнародних космічних експедиціях та побудови Україною власної станції на Місяці, йдеться в сюжеті ТСН.

Про такі амбіції заявив керівник конструкторського бюро "Південне" Олександр Дегтярьов. Він наголосив, що в України є всі необхідні технології, компоненти, освіта, а бракує лише грошей. Читайте також Анонсовано новий запуск ракети-носія Antares з українським ступенем "Особливість України полягає в тому, що ми входимо до п'ятірки країн, котрі мають спеціальні технології. Ми повинні залучати їх як нашу конкурентну перевагу і продати товар, створений на базі цих технологій. Я вважаю, людство має пройти через Місяць і навчитися жити та освоювати тіла Сонячної системи", - каже він.



Так, напередодні ракетоносій Antares OA5 із вантажним кораблем Сygnus на борту здійснив успішний старт із Середньоатлантичного регіонального космопорту на острові Волопс, штат Вірджинія.

Вантажний корабель доставить на Міжнародну космічну станцію (МКС) вантаж загальною вагою 2,3 тонни, включаючи продовольство, воду, витратні матеріали та наукову апаратуру, пише ТАСС. Запуск відбувся о 19:46 (02:46 за київським часом вівторка), як і було заплановано раніше, хоча до цього він неодноразово відкладався. Після дев'яти хвилин польоту Cygnus був успішно виведений на орбіту, де він перебуватиме до неділі, а потім пристикується до Міжнародної космічної станції (МКС).

Крім матеріалів для наукових експериментів, Cygnus привезе на станцію обладнання для виводу в космічний простір мініатюрних супутників, призначених для спостереження за погодою на Землі.

Ракета-носій Antares, яка має вивести "вантажівку" на орбіту, призначена насамперед для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів. Головним розробником ракети-носія Antares є корпорація Orbital Science Corporation (США).

Однак апарат створюється в рамках міжнародної кооперації за участю, в тому числі, підприємств України. Зокрема, основна конструкція першого ступеня Antares розроблена Конструкторським бюро "Південне", виготовлена "Південним машинобудівним заводом ім. А. М. Макарова" в кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "ЧЕЗАРА" і "РАПІД" (Чернігів). Ракета-носій Antares оснащена двигунами РД-181 російського виробництва. Секретар РНБО Олександр Турчинов схвально відгукнувся про успішний пуск модернізованої ракети та наголосив, що Україна повертає собі позиції ракетної держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
.. Показати IP 19 Жовтня 2016 17:47
в залу** може поставити станцію))) жрать в половини населення немає що...про що мова
Макс Показати IP 19 Жовтня 2016 18:06
Я так ждал, когда же эта статья появиться на родных ВН. Все, через 2-3 года начнем колонизацию Луны, будем первыми! А там и до Марианской Украинской Державы недалеко! Вот как у нас все хорошо в стране, скоро хорошую жизнь и всей галактике покажем!
ВВВ Показати IP 19 Жовтня 2016 18:06
а ще вона може дати великий кредит МВФ, дати настанови США щодо зовнішньої політики, та зробити ще багато інших фантастичних справ!
Жителі Місяця Показати IP 19 Жовтня 2016 18:31
В нас вам робити нема чого. Ми до себе тільки людей пускаємо. Ви краще починайте пригадувати технологію виготовлення кам"яних сокир.
123 Показати IP 19 Жовтня 2016 18:48
Это не статья, это полный вперёд!
Нам з Місяця видніше Показати IP 19 Жовтня 2016 18:53
основна конструкція першого ступеня Antares розроблена Конструкторським бюро "Південне"---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Південмаш" виготовив паливні баки, клапани, системи подачі палива, також модифікував радянський двигун НК-33 для першої ступені ракети (AJ-26). Тільки у жовтні 2014 на старті український двигун вибухнув. Був втрачений цінний вантаж. Американці стали шукати інший двигун, надійний і подешевше водночас. Тендер виграв російський РД-181, з ним ракета і була запущена.
Їван Показати IP 19 Жовтня 2016 19:02
А шо ? жити ы освоювати тіла Сонячної системи вже давно пора ! От порізали на брухт льонозаводи - переплавимо і зробимо Шатла В Колодежах на тракторній бригаді є рало борони автопоїлки - все до останнього у місячну кібуцу Всі кіоски шо знесли в Луцьку - на Місяць Футбольна команда з Луцька вже давно виросла з штанців і пора грати в міжгалактичній першості - є шанс здобути чемпіонство Вільної землі під забудову - завались Правда є проблєма з дорогами але поставимо таможню з погранцом і надходження гарантовані Там же корупції нема та й зарплати з пенсіями вищі а тарифи просто смішні Ростемо ж ми гей !
Канабіс Показати IP 19 Жовтня 2016 19:19
Що він курив ???
Вася Показати IP 19 Жовтня 2016 20:29
Станція Льоня Космос—Черновецький
нло Показати IP 19 Жовтня 2016 21:12
Перекрасимо весь місяць в 2 кольори !!
бррро Показати IP 20 Жовтня 2016 00:36
Шо то за чпо, Гамерика літає в космос на двигунах,шо робит Росія?
Анонім до бррро Показати IP 20 Жовтня 2016 18:00
хахаха! А ты не знал? А еще треть их АЭС на нашем топливе работает. Захотим - прикроем лавочку.
Прекрасно! Показати IP 21 Жовтня 2016 08:58
Львівське сміття - на Місяць! І ніяких проблем!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus