USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Україна отримає від США «розумну бомбу», – ЗМІ

22 Лютого 2023 09:09
Україна отримає від Сполучених Штатів Америки бомби дальнього радіусу дії із GPS-наведенням виробництва компанії Boeing. Зброя зможе вражати цілі на відстані 45 миль (72 км).

Про це пише Bloomberg.

Видання пише, що деталі угоди не розкривають, але може йтися про модифіковану версію Boeing Joint Direct Attack Munition (JDAM).

«Їх можна прикріпити до некерованих бомб вагою від 226 до 900 кг. Після падіння «розумна» бомба розвертає крила, що дозволяє їй пролітати відстань до 70 км і втричі збільшувати дальність дії оригінальної зброї», – пояснюється у статті.

Відомо, що бомби надійдуть до України в рамках оголошеного 21 грудня пакету вартістю 1,85 мільярда доларів.

Bloomberg вказує, що комплекти JDAM використовуються ВПС та ВМС США і продаються більш ніж у 26 країнах.

У США вважають, що використання подібної зброї підвищить вогневу міць української армії.

«Комплекти підвищеної дальності можуть бути використані для атаки російських ліній фронту або їхнього тилу другої лінії на території України», – припускають співрозмовники видання.

Bloomberg зазначає, що 20 січня компанія Boeing отримала замовлення на JDAM від ВПС США на суму 40,5 млн. доларів за існуючим контрактом. Роботу мають завершити до 30 червня.

Нагадаємо, президент США Байден під час свого візиту до Києва заявив, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на загальну суму 500 млн доларів.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що у спілкуванні з партнерами вже знімається табу з постачання далекобійних ракет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Лютого 2023 09:28
розумна бомба не додасть розуму споживачам товченої мівіни.
ПТН ХЛО до Анонім Показати IP 22 Лютого 2023 11:26
в кацапів розуму не було і не буде
Анонім до ПТН ХЛО Показати IP 22 Лютого 2023 13:05
з якою метою ви називаєте найвеличнішого кацапом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus