USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна почала транзит російського газу в Європу за новим контрактом

1 Січня 2020 13:21
Україна успішно почала транзит російського газу за новим договором, який був підписаний 30 грудня.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон, повідомляє Обозреватель.

«Перша ніч «Оператора ГТС України» пройшла в штатному режимі. Пропрацювали всі номінації по транзиту в рамках виконання нового договору. Ми довели, що здатні працювати за новими європейськими правилами», – повідомив він.


«Ми вже транспортували в ЄС перші кубометри газу по новому транзитному контракту. Відтепер вже по європейським правилам в міждержавних точках, ГТС працює в штатному режимі», – повідомили на сторінці Facebook Оператор ГТС України.
Нагадаємо, 30 грудня Україна і Росія підписали контракт на транзит газу в ЄС терміном на п’ять років за принципом «качай або плати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 1 Січня 2020 17:38
Интересная ситуация. Президент, он же главнокомандующий, одной страны, позвонил президенту, он же главнокомандующий другой страны, которая признана Верховной Радой, "страной агрессором", поздравил "агрессора" с Новым Годом. Заключил с "агрессором" экономический контракт-тем самым укрепляя как свою экономику (3.2% от ВВП) так и экономику страны "агрессора". Премьер министр одобряет "мировое соглашение" с газовым монополистом. И все довольны. Военные действия продолжаются.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus