USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Україна відправила до Італії літак з гуманітарною допомогою

8 Квітня 2020 13:41
З України до Італії вилетів літак з допомогою італійським медикам у боротьбі з поширенням коронавірусу. З аеропорту «Жуляни» в Рим відправили транспортний літак Нацгвардії.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй фейсбук-сторінці. За його словами, на борту був вантаж з 5 тисячами літрів дезінфекційних рідин для потреб італійських медиків, пише 24 канал.

Він наголосив, що Україна робить «цей жест дружби і вдячності», оскільки італійські лікарі щодня борються за життя українців, які перебувають в діаспорі.

Геращенко додав, що постачання гуманітарної допомоги організовано за спеціальним Указом президента Володимира Зеленського.

Він також запевнив, що в цілому на сьогодні спиртова галузь України «повністю покриває потреби України в дезінфікуючих рідинах на основі етилового спирту і може закрити будь-які потреби Європи».

У Римі вантаж зустрічатиме глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

«Це другий раунд допомоги Італії. Вміст спирту – 70%. Засіб відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я. Ми не виділяли жодних додаткових коштів на закупівлю засобу. Наші підрозділи забезпечені засобами дезінфекції», – сказав Гончаров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 8 Квітня 2020 13:49
Звичайно! Ми ж можемо собі це дозволити
лучанка до Лучанка Показати IP 8 Квітня 2020 20:27
Ми можемо собі дозволити залишатись людьми.Люди повинні допомагати одне одному. У нас же ж не така ситуація, як в Італії. Чому немає антисептиків в наших аптеках по доступних цінах, то інша справа. Думаю, що проблема не у відсутності етилового спирту, а в жадібності постачальників.
123 Показати IP 8 Квітня 2020 15:21
Якась дивна гум допомога. В своїх людей забрати і віддати італійцям. Це особливий цинізм
Просто Показати IP 8 Квітня 2020 16:48
Понти - велика справа.....
Патріот Показати IP 8 Квітня 2020 17:25
Це "чудова" новина! В часи голодомору з України зерно теж вивозили і говорили що все добре! Нашим медикам нафіга не вистачає ....
я Показати IP 9 Квітня 2020 09:21
як такі багаті то своїм людям дешевше зробіть а не в два рази підскочили антисептики і маски в п.ять разів. та і нема їх в кожній аптеці треба ціле місто оббігати щоб знайти. . Добрі такі. та роздайте своїм людям. безкоштовно. а Італія в євросоюзі. їм є кому допомагати . там багаті країни усі. . а нам це ще питання. Просто нема слів..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus