USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Україна закупила 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран

18 Квітня 2022 14:36
В Україні закуплено 800 апаратів для проведення VAC-терапії – унікальної методики лікування ран.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, пише УНІАН.

«Вже закуплено близько 800 апаратів для проведення VAC-терапії, які цього тижня розпочнуть надходити до лікарень, в лікарнях, де є консолі з вакуумом будемо доставляти додатково розхідні матеріали», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У МОЗ пояснили, що VAC-терапія є «золотим стандартом у лікуванні ран у світі». Її методика передбачає використання від’ємного тиску для очищення поверхні рани і прискорення загоєння.

Також зазначається, що над розвитком VAC-терапії сьогодні працюють і українські медики, які повернулись із-за кордону, щоб допомагати рятувати життя та здоров’я українців, які постраждали від війни. Зокрема, лікар-хірург Ігор Вітенько, який значно вдосконалив методику лікування VAC-терапії і зараз залишив Бельгію, приїхав в Україну та від самого початку війни лікує пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus