USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна потопає у відходах

5 Вересня 2010 17:14
Обсяг усіх видів відходів в Україні сягає 35 мільярдів тонн, кажуть у Міністерстві охорони навколишнього середовища.
Про це повідомив директор департаменту екологічної безпеки Мінприроди Олександр Соколов. За його словами, серед цих 35 мільярдів тонн близько 2,6 мільярда тонн є високотоксичними відходами, пише «ТСН».
За даними міністерства, щорічно в Україні загальний обсяг побутових відходів збільшується майже на 50 мільйонів кубометрів, а промислових – на 175 мільйонів кубометрів.
За словами чиновника, наразі міністерство вивчає можливість будівництва в Україні 8 заводів з переробки шин.
«12,5 мільйона штук покришок у нас накопичується (щорічно). Технологія, яка утилізує на 100%, в Україні немає жодної. Ми говоримо, що ми купуємо (для) 8 регіонів України технології, які є, які абсолютно не небезпечні для екології, які утилізують практично 95% даного виду відходів і вирішимо цю проблему», – сказав представник Мінприроди. Він додав, що кожен з цих заводів зможе утилізувати шини з 3 прилеглих областей.
Крім того, сказав Соколов, Мінприроди планує в 2011 році розпочати утилізацію небезпечних відходів в Україні замість їх вивезення на переробку за кордон, що, на думку міністерства, дозволить зекономити значну кількість коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мирянин Показати IP 5 Вересня 2010 23:02
Завжди на Пасху таку гору шин палили, щообійти було неможливо. А на милулу на штуки рахували, коли зносили. Нехай несуть, коли ще є, спалимо. Інакше пкблікація справжня брехня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus