USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

У Дорогуську затримали українця, який інсценізував власну смерть заради 195 млн

21 Вересня 2020 14:26
Польська поліція затримала у пункті пропуску Дорогуськ-Ягодин українця, який застрахував своє життя у 20 різних страхових компаніях, а потім інсценізував власну смерть, щоб отримати відшкодування у 26 млн злотих.

Про це пише zaxid.net з посиланням на польську поліцію.

Історія розпочалась наприкінці жовтня 2019 року, коли у кільканадцяти страхових фірм у Польщі отримали документи від громадянки України, яка вимагала відшкодування за смерть свого сина Євгена П. Сума відшкодувань сягала 26 млн злотих (195 млн грн за курсом НБУ).

Українка подала документи, які засвідчували смерть її сина внаслідок нещасного випадку на Київському водосховищі у липні 2019 року. Згідно з документами, її син на човні зіткнувся на човні з іншим не ідентифікованим плавзасобом, випав за борт та втопився. Тіло нібито знайшли у вересні 2019 року, а наступного дня кремували.

Відділ боротьби із організованою економічною злочинністю поліції Польщі з’ясував, що Євген П. з жовтня 2018 року до січня 2019 року уклав угоди на страхування життя у 20 різних страхових фірмах Польщі. Також те, що чоловік у грудні 2018 року отримав громадянство Польщі і не повідомив про це жодну зі страхових фірм. А з польським паспортом Євген П. відвідав Україну, Велику Британію, Туреччину та Кіпр.

30 серпня у пункті пропуску в Дорогуську, що межує із українським Ягодином, польські поліцейські затримали Євгена П. Йому вже оголосили підозру у спробі шахрайства в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає позбавлення волі на 10 років. Суд у Любліні арештував Євгена П. на три місяці.

Українська поліція також уже почала розслідування через неналежне виконання своїх обов’язків слідчими, які закрили справу про начебто загибель на водосховищі Євгена П. у липні 2019 року. Під слідством також матір чоловіка, яка давала фальшиві свідчення, та судмедексперти, які підписали фальшивий акт про смерть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Павлик Морозов Показати IP 21 Вересня 2020 16:00
Скільки українських сімей авантюристів та шахраїв, які не бажають чесно за кордоном працювати, повилуплювалось з неньки України та повилазили у Польщі, Германії, Великобританії і всі вони рахують, що самі хитрі та невловимі. Дуже жаль, що тільки одного махінатора організатора псевдопомерлого взяли під варту. За такі хитрі інсинуації необхідно брати під варту всіх причетних до цієї справи на весь період розслідування: матір липового покійника, судмедекспертів, що здійснювали заключення і підписували фальшиві документи та всіх притягувати до суворої відповідальності аж до позбавленням волі. Це тобі дорогий українець-поляк не кредит в українському банку взяти на мільйон грн. та вміло змитися у Польщу, а потім переїхати до Германії чи Великоброитації.
Кпр Показати IP 21 Вересня 2020 20:41
Там їх бистро вичисляють, то не урканія продажна
Орест до Кпр Показати IP 22 Вересня 2020 01:25
УКРАЇНА. І продажні не всі. А урканія - то може твоє прізвище, чи ім'я матері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus