USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Українець посів третє місце на Слов’янському базарі

17 Липня 2009 16:51
У четвер ввечері, 16 липня, у Білорусі відбулося урочисте закриття 18-го Міжнародного фестивалю мистецтв Слов’янський базар у Вітебську-2009. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Гран-прі фестивалю і $10 000 здобув 26-річний студент із Росії Дмитро Даниленко. За підсумком двох виступів співак набрав 192 бали з 200 можливих.
Другу премію і $4 000 поділили Андрій Колосов (Білорусь) і Влатко Лозанський (Македонія). Володарями третьої премії і $2 000 стали українець Петро Дмитриченко та литовець Іеронімас Мілюс.
Петро Дмитриченко – переможець одного з сезонів телепроекту «Шанс» –  виконав на конкурсі композиції, які принесли йому перемогу у телешоу, –  «Обійми мене» і «Боже, волію».
Андрій Колосов і Дмитро Даниленко також отримали спеціальні премії. Пан Колосов –  Кришталеву гітару, що присуджують за найкраще втілення національної теми та приз від парламентських зборів Союзної держави найкращих виконавців естрадної пісні від Російської Федерації. А однойменну премію, але від Республіки Білорусь, отримав Дмитро Даниленко.
За тиждень роботи Слов’янського базару його відвідали практично всі зірки російської естради, серед яких Філіп Кіркоров, Валерій Леонтьєв, Микола Расторгуєв, Софія Ротару, Валерій Меладзе, Стас Пьеха, Сосо Павліашвілі, Раймонд Паулс, Борис Моїсєєв, Анжеліка Варум, Леонід Агутін, Лайма Вайкуле, яка цього року очолила журі фестивалю, а також багато інших російських виконавців.
Як пише Корреспондент, спеціальною подією фестивалю став виступ на церемонії його відкриття переможця пройшов Євробачення-2009 Олександра Рибака, який, незважаючи на те, що представляв Норвегію, сам родом із Білорусі.
Вперше після хвороби на фестивалі виступив лідер групи Любе Микола Расторгуєв. Шоу відбулося в рамках програми Москва запрошує друзів. Президент Білорусі Олександр Лукашенко вручив співакові Валерію Леонтьєву нагороду Через мистецтво – до миру і взаєморозуміння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus