USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Українська влада готова продатися за черговий кредит від ЄС, – Ігор Палиця

1 Листопада 2021 13:02
У День народження Європейського Союзу виникає запитання, хто ми на цьому святі? Країна, яка готується стати рівноправним учасником потужного економічного, політичного та військового альянсу? Або постачальник природних ресурсів та робочої сили і разом з тим багатомільйонний ринок для європейської продукції?

Над цими питаннями розмірковує народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця на своїй сторінці у соцмережах.

Товарообіг між Україною та ЄС за 2020 рік склав $42,1 млрд, що на $5 млрд менше, ніж у 2019-му. Експорт зменшився на 10,24%. Разом із тим на українських ринках з’являється все більше європейської продукції, із якою українська не може конкурувати за якістю та ціною.

За даними Мінсоцполітики та Нацбанку, приблизно 3 млн українців з 2019 року регулярно працюють у країнах ЄС. Їхня кількість не зменшилася навіть попри пандемію та закриті кордони. Більше того, 61% тих, хто залишився, думають про трудову міграцію.

Україна – дуже багата держава. Це природно, що інші країни хочуть заробити на наших людях та ресурсах. Але дивно виглядає позиція української влади, яка готова на все за черговий кредит або кредити та фінансову допомогу від «західних партнерів».

«Переконаний, що ми повинні бути сильніші та мудріші, із розумом використовувати наш потенціал, розвивати економіку, підприємства, створювати нові робочі місця в Україні. Не продаватися за гроші, а бути рівноправними партнерами. Тільки тоді, коли ми будемо господарями на своїй землі, нас будуть поважати в світі», – зазначає Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus