USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українські стронгмени протягнули 330-тонну «Мрію», встановивши світовий рекорд

26 Серпня 2021 21:43
Вісім українських стронгменів – Сергій Конюшок, Олександр Лашин, Богдан Ксенчук, Денис Дубровський, Сергій Пономарьов, Володимир Рекша, Денис Бережник та Віталій Герасимов – встановили світовий рекорд, протягнувши літак «Мрія» на 4 метри 30 сантиметрів.

Як передає УНІАН, сьогодні на аеродромі Державного підприємства «Антонов» в Київській області восьмеро українських стронгменів зрушили з місця та протягнули літак Ан-225 «Мрія» на 4 метри 30 сантиметрів за одну хвилину 13 секунд. Таким чином вони встановили світовий рекорд.
Як розповів журналістам представник Книги рекордів України Віталій Зорін, попередній рекорд був встановлений у 2003 році, коли «Мрію» тягнули на значно меншу відстань. «Попередній рекорд був у 2003 році. В його встановленні брав участь теперішній народний депутат, стронгмен Василь Вірастюк. Тоді літак тягнули десятеро спортсменів. Ми вже зв’язалися з Книгою рекордів Гіннеса. Вони готові зареєструвати цей рекорд, але для цього потрібно провести велику бюрократичну роботу як Федерації стронгмену України, так і підприємству «Антонов», оскільки Гіннес цікавлять найменші подробиці: тиск у покришках, залишок пального в баках, атмосферний тиск, кількість опадів (на момент встановлення рекорду чи йшов дощ)», – зауважив Зорін.
Слід також зазначити, що заявлена маса літака була 285 тонн, а по факту виявилася на 45 тонн більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Серпня 2021 22:05
Ліпше б зепердизента з кодлом з нещасної Неньки витягли кудись.
БУргоМістер до Анонім Показати IP 27 Серпня 2021 12:51
От як зелена ботоферма замінусувала. А це правда, нарід саме так і мислить...
Всезнайко Показати IP 26 Серпня 2021 22:44
Хай тренуються тягати. Літак зроблений ще при СРСР у 80-х. Ще пару років політає, а далі можна лише тягати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus