USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українські зброярі друкують протипіхотні бомби на 3D-принтері: у чому їх переваги

3 Серпня 2023 23:38
Українські зброярі займаються друком протипіхотних бомб для Збройних сил на 3D-принтері.

Про це повідомляє видання The Economist, передає Главком.

Як пише видання, три місяці тому зброяр Олексій з групою друзів, працюючи вдома, розробили 800-грамову протипіхотну бомбу під назвою «Зайчик». Корпус вони друкують на 3D-принтері. Потім його відправляють на заповнення вибухівкою С-4 та уламками сталі.

Зазначається, що «Зайчик» – лише один із прикладів новаторської та смертоносної зброї, яка з’явилася в Україні за 17 місяців повномасштабної війни з Росією. За цей час сформувалася ціла аматорська збройова промисловість, що забезпечує солдатів Збройних сил України необхідною технікою та озброєнням.

Читати ще: Перша українська машина для розмінування пройшла сертифікацію

Повідомляється, що команда Олексія щотижня виробляє близько 1000 так званих «цукеркових» бомб. Проте, офіцер ЗСУ, який контактує з цими зброярами, заявляє, що армії потрібно набагато більше – 1500 таких бомб на тиждень.

Журналісти відзначають, що група зброярів під назвою «Армія Друк» вже за чотири місяці змогла надрукувати 30 тисяч оболонок для бомб, а їх темпи виробництва продовжують зростати. Як сказав лідер групи з позивним «Сват», темпи виробництва зростають. Крім того, зброярі отримують підтримку від колег з-за кордону.

Читати ще: Міноборони України презентувало нову військову форму для жінок. Фото

За матеріалами видання, «цукеркові» бомби мають кілька переваг, особливо відзначається їхня дешевизна і висока ефективність. Бомба складається з циліндра, в який упакована вибухівка. Простір навколо вибухівки заповнений металевими осколками, які будуть викинуті назовні під час детонації. Як осколки часто використовують шарикопідшипники.

Українські зброярі висловлюють надію, що за допомогою програмного забезпечення вдасться ще більше оптимізувати конструкцію бомб, забезпечивши їм більшу ефективність та потужність у боротьбі проти агресора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus