USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Українцям може не вистачити ліків

9 Березня 2010 17:50
Депутати відмовилися прийняти запропонований урядом законопроект про держзакупівлю імпортних ліків.
Верховна рада 9 березня відмовилася дозволити державні закупівлі імпортних лікарських препаратів. В Україні може початися дефіцит деяких ліків, зокрема інсуліну, передає ТСН.
За прийняття запропонованого урядом 29 травня 2009 року законопроекту №4554 проголосував 41 депутат.
У пояснювальній записці до законопроекту йшлося, що дана ініціатива була розроблена з метою недопущення дефіциту окремих видів лікарських препаратів.
Зокрема, наголошувалося, що можливий дефіцит інсуліну, оскільки протягом останніх 10 років діти, які хворі на цукровий діабет, отримують інсуліни тільки іноземного виробництва.
При цьому для кожної дитини підібраний лікарем саме той лікарський засіб, який відповідає особливостям метаболізму конкретної дитини, а спроба замінити один вид інсуліну на інший може призвести до погіршення стану здоров’я з можливими непередбаченими важкими наслідками.
Нагадаємо, в березні уряд затвердив новий національний перелік основних лікарських засобів і виробів медичного призначення, скоротивши їх кількість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus