USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Умовний термін та 200 тис. компенсації: у Луцьку судили водія Opel, який збив на переході 62-річного чоловіка

29 Жовтня 2023 17:19
Два роки умовного терміну та 200 тисяч компенсації потерпілому – таке покарання отримав водій легковика, який на вулиці Львівській у Луцьку збив на переході чоловіка.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

З матеріалів справи відомо, що 12 січня після обіду Віктор К. на Opel Corsa рухався в сторону вулиці Володимирської зі швидкістю 65-70 кілометрів на годину. Перед нерегульованим пішохідним переходом поблизу будинку №33 на вулиці Львівській у попутній лівій смузі руху зупинилося два авто. Натомість водій Opel Corsa продовжив рух зі сталою швидкістю та збив чоловіка 1961 року, який переходив дорогу.

В результаті ДТП потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, зокрема черепно-мозкову травму та переломи кісток.
Віктор К. на судовому засіданні визнав свою вину та попросив вибачення у потерпілого, відзначивши, що частково відшкодував шкоду.

Врахувавши обставини справи, зокрема й те, що обвинувачений працює водієм, суд призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі, яке замінив на два роки умовно.

Окрім того, суд стягнув на користь потерпілого 200 тисяч моральної шкоди та витрати на правову допомогу. Також винуватець ДТП заплатить понад 43 тисячі КП «Медичне об`єднання Луцької міської територіальної громади» за лікування потерпілого.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 29 Жовтня 2023 20:08
, автоцивілка витрати на лікарню не покриває?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus