USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Уряд дозволив випробовувати вакцини на українцях

1 Грудня 2010 09:56
Кабінет міністрів прийняв постанову, яка дозволяє клінічні дослідження імунобіопрепаратів в лікарнях за добровільною згодою пацієнтів.
Цим документом Кабмін розраховує поліпшити якість вакцин, що застосовуються в Україні, інформує «ТСН».
Раніше такі препарати могли проходити тільки «польові дослідження», які полягали у вивченні наслідків їх застосування.
Директор Центру імунобіологічних препаратів при МОЗ Ганна Мойсєєва каже, що більшість вакцин, які застосовуються в Україні, – імпортного виробництва.
За її словами, вони будуть тестуватися на пацієнтах, тільки якщо вже пройшли перевірку в країні виробника і якщо доведено їх безпечність та ефективність.
Пропозицію взяти участь у дослідженні вакцин пацієнти будуть отримувати від лікарів у поліклініках разом з інформаційною угодою, де будуть описані ризики й переваги такого співробітництва.
«Дослідження повністю страхується міністерством на предмет ризиків. За участь у ньому не передбачено матеріальної компенсації. Переваги для пацієнта – захист від інфекцій, вакцинація проти яких не є обов'язковою, і щоб її отримати, потрібно заплатити. Щеплення від грипу, наприклад», – розповіла Мойсеєва.
Відзначимо, що 26 серпня французьке Агентство з санітарного контролю за лікарськими препаратами повідомило про 22 зареєстровані у Європі випадки захворювання синдромом нарколепсії-катаплексії у людей, які зазнали вакцинації від «свинячого» грипу.
21 випадок був зафіксований після щеплення вакциною Pandemrix фірми GSK, і ще один – після вакцини Panenza фірми Sanofi.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
BRUS Показати IP 1 Грудня 2010 10:04
Вперед !!! Починається випробовування (винищування). Добровільні? - підпишіть тут і тут і допобачення. Я думаю ми навіть знати не будем про те, що на нас проводять медичні досліди.
Helge Показати IP 1 Грудня 2010 10:10
Не удивлюсь, если эти моральные уроды завтра подпишут закон об эвтаназии....
IgorOkCJ Показати IP 1 Грудня 2010 10:24
мдя... тепер і люди стали піддослідними кроликами=)!
Віктор Показати IP 1 Грудня 2010 10:31
З однієї сторони я б не хотів би бути піддослідним кроликом. А з іншої.. Є якийсь препарат. Як його перевірити в дії? Пустити в продажу і тоді дивитися скільки людей звернуться через побічні ефекти чи неефективність препарату? По моєму хай ліпше ліки перевірять на добровольцях..
007 Показати IP 1 Грудня 2010 10:43
моя бабушка рассказывала, каким образом появилась вакцина от полиомиелита. Из Москвы пришла партия на Волынь (Именно с Волыни все и началось. Почему - загадка). Сказали: нужно узнать какая нужна доза.Взяли половину того, что оговаривалось. Получили смертельный исход(несколько человек) Взяли еще половину той половины - снова смерть. Тогда кто-то из врачей сказал, а давайте капельками попробуем...И гдето на 8 раз что-то получилось. Написали в Москву и стали ждать вакцины. но не тут то было. вакцину прислали не сразу. сначала в другие областя ушло. а люди здесь умирали пачками. Короче - вакцина пришла вместе с переселенцами из других областей(сами понимаете, сколько здесь осталось местных жителей). да я сам переселенец. К бабушки (а она местная была)приехал. И мне очень больно,что все так вышло. Кстати, она была работником СЕС.
моз Показати IP 1 Грудня 2010 13:35
"За участие в нем не предусмотрено материальной компенсации. Преимущества для пациента – защита от инфекций, вакцинация против которых не является обязательной, и, чтобы ее получить, нужно заплатить"(http://www.kommersant.ua/doc.html?docId=1549359)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus