USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Усі школи із бомбосховищами з 1 вересня планують підключити до Wi-Fi

4 Серпня 2022 16:19
Протягом найближчого місяця планується забезпечити до 5000 укриттів в навчальних закладах якісним інтернетом.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«У найближчий місяць ми плануємо підключити всі школи, в яких є бомбосховища, до інтернету. До початку навчального року ми поставили ціль обладнати Wi-Fi мінімум 5000 закладів. Все залежатиме від швидкості підключення провайдерами. Ми зі свого боку забезпечуємо роутерами. Вже отримали від наших партнерів 3,5 тисячі роутерів, найближчим часом очікуються нові партії», – наголосив Федоров.

За його словами, виконати заплановане дозволить високий рівень покриття якісним інтернетом майже всієї території України.

«У нас досить великий рівень покриття якісним інтернетом українських шкіл. В рамках проєкту «Інтернет-субвенція» тільки минулого року до інтернету було підключено понад 6 тис. об’єктів соціальної інфраструктури, з них 5 тис. – шкіл. Це також дозволяє проводити інтернет до бомбосховищ, бо самі школи вже до нього підключені», – сказав Федоров і додав, що у віддалених місцевостях, де поки що немає оптичного інтернету, навчальні заклади зможуть отримати термінали Starlink.

«Наразі ми працюємо над отриманням чергової партії Starlink. Думаю, що частину з них ми можемо надати тим школам, які знаходяться у віддаленій місцевості, де немає ще фіксованого інтернету», – зазначив міністр.

За його словами, цьогорічний процес з цифровізації навчального процесу став можливим, зокрема, завдяки запровадженим ще в період пандемії COVID-19 заходам.

«Те, що ми зробили в попередні роки, є важливим фундаментом для того, щоб ми могли цей складний період разом пережити і продовжити навчання. Ще під час ковіду ми разом з Міністерством освіти запустили проєкт «Всеукраїнська школа онлайн». З початком війни понад 110 тис. школярів продовжують навчатися за цим проєктом, а це кілька мільйонів переглядів у рік із більш ніж 100 країн світу», – підкреслив міністр.

Активно продовжується і проєкт «Дія. Цифрова освіта», завдяки якому вже більше 50 тис. вчителів змогли опановувати навички з викладання онлайн.

«Отже, зараз перед нами стоїть чергове дуже важливе завдання – забезпечити інтернетом всі укриття, щоб під час повітряної тривоги діти мали можливість продовжити навчання. І взагалі були на зв’язку», – підкреслив Федоров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus