USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Уже три країни передадуть Україні ЗРК Patriot, – Зеленський

18 Січня 2023 08:42
Україна має отримати від різних країн три батареї зенітно-ракетних систем «Patriot», які допоможуть захищати небо від російських ракет.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 17 січня.

«Саме сьогодні прозвучала дуже важлива новина від прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. Новина фактично у продовження наших із ним нещодавніх переговорів.

Україні буде надана ще одна батарея Patriot. Дякую, Марку!

Тобто маємо вже три гарантовані батареї. Але це тільки початок. Працюємо над новими рішеннями для зміцнення нашої ППО», – йдеться у повідомленні.
Нідерландський прем’єр-міністр Марк Рютте у вівторок, 17 січня, заявив президенту США Джо Байдену, що Нідерланди запропонують Україні зенітний ракетний комплекс «Patriot» слідом за Сполученими Штатами Америки й Німеччиною.

«На мою думку, важливо, щоб ми приєдналися до цього (надання Patriot), і я обговорив це також сьогодні вранці з Олафом Шольцем з Німеччини», – сказав прем’єр Нідерландів.

Нідерландські військові почали використовувати систему Patriot у 1987 році. Ці ракетні системи класу «земля-повітря» здатні уражати літаки, гелікоптери, балістичні й крилаті ракети на висоті до 20 кілометрів та відстані до 60 кілометрів.

В Європі ЗРК Patriot на озброєнні мають лише Німеччина, Іспанія та Нідерланди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus