USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

В Австрії археологи знайшли дитяче взуття, якому понад дві тисячі років

6 Вересня 2023 00:51
В Австрії німецькі археологи знайшли дитяче взуття, якому понад дві тисячі років і яке дуже добре збереглося.

Знахідку виявили поблизу Зальцбурга, який був відомий видобутком кам'яної солі, що здійснювався ще в залізному віці, повідомляють у Німецькому музеї гірничої справи, пише УП. Життя.

Саме завдяки консервувальному ефекту солі шкіряне дитяче взуття збереглося добре. Розмір черевиків відповідає сучасному 30-му. Також зберігся залишок шнурівки з льону. Взуття, ймовірно, було виготовлено у ІІ столітті до нашої ери.

«Протягом десятиліть наша дослідницька діяльність неодноразово приносила нам цінні знахідки. Стан знайденого черевика – надзвичайний», – каже керівник дослідницької ділянки професор Томас Штольнер.

Читати ще: На місці поселення мая в Мексиці археологи знайшли прикрасу з людської кістки

Цінність знахідки також полягає в тому, що вона розкриває деталі життя гірників і свідчить про присутність дітей під землею.
У безпосередній близькості від знахідки археологи виявили ще органічні рештки: уламок дерев’яної лопати та залишки хутра зі шнурівкою, можливо, це фрагмент хутряного капюшона.

Розкопки триватимуть ще протягом наступних кількох років. Їхня мета полягає в тому, щоб відкрити весь простір і таким чином отримати якомога повнішу інформацію про роботу шахтарів залізного віку та їхній спосіб життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus